13. KAMP MLADIH INFORMATIČARA HRVATSKE
od 15. srpnja do 4. kolovoza 2003.

 

ZAVRŠIO PRVI I POČEO DRUGI TERMIN KAMPA

 

Nakon deset dana rada, zabave i druženja došlo je vrijeme da se oprostimo od osnovnoškolaca koji su boravili na 1. terminu Kampa 2003. Podjelom priznanja, pohvala i zahvala 24. srpnja završio je prvi dio Kampa u kojem je sudjelovalo 35 učenika. Za svoje su zalaganje i pokazano znanje pohvaljeni:

Logo - Katarina Knez
Logo napredni - Goran Žužić
Basic - Hermina Petric-Maretić i Zrinka Šimunić
Basic napredni - Nikola Banić i Ivica Kičić
Visual Basic - Ana Grđan i Josip Petrić
Visual Basic napredni - Bruno Kovačić i Nikola Banić
Pascal - Rudolf Tretler i Ivan Rukavina
C - Dino Jurina i Miranda Kreković
C napredni - Anton Grbin i Igor Čanadi
Izrada WEB stranica - Morena Marković i Ivan Borko
Izrada WEB stranica napredni - Kristijan Burnik
Algoritmi - Goran Žužić, Petra Bosilj i Igor Čanadi

Podijeljene su diplome i za održane turnire.

Na nogometnom turniru Kampa sudjelovale su čak dvije ekipe. Posljednje, drugo mjesto  zauzela je ekipa "Linker Error" u sastavu Bruno Kovačić, Anton Grbin, Domagoj Kusalić, Josip Petrić i Kristijan Burnik. Prvak ovogodišnjeg nogometnog turnira je ekipa "Type Mismatch" u sastavu Nikola Banić, Ivan Rukavina, Morena Marković, Tomislav Gracin i Miroslav Crnić.

Na košarkaškom su turniru sudjelovale tri ekipe od kojih je treće mjesto zauzela ekipa "Linker Error" u nešto izmijenjenom sastavu: Bruno Kovačić, Anton Grbin, Domagoj Kusalić, Marko Gabrić i Kristijan Burnik. Druga je bila ekipa "N" (Ivan Rukavina, Dino Jurina, Morena Marković i Nikola Banić) a prva ekipa "Patliđani" (Miroslav Crnić, Alenka Dogan, Tomislav Gracin i Ivan Sikirić).

Osim sportskih bilo je tu i turnira u Duke-u i Helkasu. Konačni poredak je:

Duke Nukem
1. Tomislav Gracin
2. Anton Grbin
3. Bruno Kovačić

Helkas
1. Ana Grđan
2. Anton Grbin
3. Tomislav Gracin

 

 

Iscrpnija izvješća o turnirima potražite u Biltenu s Kampa 2003. koji izlazi (nadamo se) u rujnu.

Dok su osnovnoškolci napuštali Zadar, u grad košarke su pristizali srednjoškolci i studenti, te je 26. srpnja započeo s radom 2. termin Kampa, koji je okupio 30 srednjoškolaca i 11 studenata.

Srednjoškolci će sudjelovati u radu pet radionica (Visual Basic, C, Linux, Algoritmi I i Algoritmi II), koje vode stručni suradnici HSIN-a. Posebna je radionica organizirana za članove reprezentacije koja će zastupati Hrvatsku na 15. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi (SAD, kolovoz 2003.).

 

 

Studenti se na Kampu pripremaju za predstojeća timska natjecanja na kojima će biti izabrani timovi koji će nastupiti na CEPC-u 2003. (Varšava, studeni 2003.).

 

U Zadru, 28. srpnja 2003.
 
Organizator Kampa 2003.
Ivo Šeparović, dipl. ing.