13. KAMP MLADIH INFORMATIČARA HRVATSKE
od 15. srpnja do 4. kolovoza 2003.

 

ZAPOČEO 13. KAMP MLADIH INFORMATIČARA HRVATSKE !

 

Nakon izvanrednih rezultata koje su naši mladi informatičari postigli u ovoj godini, na županijskom, državnom i osobito srednjoškolci na srednjoeuropskom natjecanju (o čemu više možete pročitati na našim stranicama) došlo je vrijeme za malo odmora. Ali radnog, naravno!

U Srednjoškolskom đačkom domu u Zadru započeo je 15. srpnja s radom 13. kamp mladih informatičara Hrvatske, koji će ove godine okupiti 100-tinjak učenika osnovnih i srednjih škola i studenata iz cijele Hrvatske.

Prvi termin Kampa 2003. (od 15. do 25. srpnja) okupio je 35 učenika osnovnih škola, od kojih su njih 16 pozvani temeljem rezultata sa Državnog natjecanja 2003., osam ih je došlo o svom trošku a jedanaest je učenika iz Zadra. Oni sudjeluju u nekima od deset radionica (Logo, Logo napredni, Basic, Basic napredni, Visual Basic, Visual Basic napredni, Pascal, C, Izrada web stranica i Algoritmi) koje vode stručni suradnici HSIN-a Karmen Toić, prof., Vinko Petričević, Josip Medved, Miroslav Crnić, Tomislav Gracin i Ivan Sikirić.

Osim nezaobilaznog kupanja bit će tu i sportskih turnira u košarci i nogometu, a i onih malo manje sportskih u Duke-u, Starcraft-u, Quake-u i Helkasu.
Nakon osnovnoškolaca na scenu 25. srpnja stupaju srednjoškolci i studenti, ali o tome kad za to dođe vrijeme...

Kako nam je bilo u Zadru vidjet ćete na našim stranicama i u Biltenu a slijedeće godine nam se pridružite! Zabavno je.

 

 

 

U Zadru, 17. srpnja 2003.
 
Organizator Kampa 2003.
Ivo Šeparović, dipl. ing.