13. KAMP MLADIH INFORMATIČARA HRVATSKE
od 15. srpnja do 4. kolovoza 2003.

 

ZAVRŠIO DRUGI TERMIN KAMPA

 

U Zadru je završetkom II. termina završio i 13. kamp mladih informatičara Zadar 2003. Kamp je od 15. srpnja do 4. kolovoza u dva termina okupio 35 učenika osnovnih škola, 30 učenika srednjih škola i 13 studenata.

Kako smo u prijašnjem izvješću već napisali srednjoškolci su sudjelovali u radu pet radionica (Visual Basic, C, Linux, Algoritmi I i Algoritmi II), koje su vodili stručni suradnici HSIN-a.

 

 

Posebna je radionica organizirana za članove reprezentacije koja će zastupati Hrvatsku na 15. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi (SAD, kolovoz 2003.). Njih su se petorica (četiri člana reprezentacije Luka Kalinovčić, Luka Donđivić, Davor Bonači i Marko Živković, te prva rezerva Lovro Pužar) svakodnevno pripremali pod vodstvom bivših olimpijaca Zvonimira Bujanovića, Matije Kazalickog, Marija Živića i Frane Šarića kako bi na Olimpijadi postigli što bolji rezultat.

Studenti su se na Kampu pripremali za predstojeća timska natjecanja na kojima će biti izabrani timovi koji će nastupiti na CEPC-u 2003. (Varšava, studeni 2003.).

Na završnoj večeri održanoj 3. kolovoza u prostorima Srednjoškolskog đačkog doma, našeg ovogodišnjeg domaćina, podijeljena su priznanja, pohvale i zahvale sudionicima II. termina, te svima ostalima koji su pomogli u realizaciji ovog programa HSIN-a.

 

 

Za svoje su zalaganje i pokazano znanje pohvaljeni:
- u radionici Visual Basic: Stanislav Žužić i Dino Šepac
- u radionici C: Gordan Kreković i Danijel Milišić
- u radionici Linux: Ivan Kusalić, Paola Čečuk i Krunoslav Zaher
- u radionici Algoritmi I.: Davor Biruš, Anđelo Martinović i Davor Prugovečki
- u radionici Algoritmi II.: Igor Bonači, Tomislav Grbin i Marko Ivanković

 

U Zadru, 4. kolovoza 2003.
 
Organizator Kampa 2003.
Ivo Šeparović, dipl. ing.