KAMP 2017 Logo
 
27. KAMP MLADIH INFORMATIČARA HRVATSKE
 
Krk, od 28. lipnja do 8. srpnja 2017.
 
NAJAVA
 
Pitate li mlade informatičare kako planiraju provesti ljetne praznike, gotovo sigurno jedan od odgovora bit će sudjelovanje na 27. kampu mladih informatičara Hrvatske koji će se od 28. lipnja do 8. srpnja održati u Krku.
Ovu tradicionalnu ljetnu školu namijenjenu najboljim mladim informatičarima, darovitim učenicima osnovnih i srednjih škola i članovima udruga i klubova Hrvatskog saveza informatičara, HSIN organizira u suradnji s Klubom informatičara otoka Krka i OŠ F. K. Frankopana iz Krka, domaćinom ovog Kampa, te pod pokroviteljstvom Hrvatske zajednice tehničke kulture, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Grada Krka i Županije primorsko-goranske.
Uz učenike pozvane temeljem natječaja HSIN-a, na Kampu će sudjelovati i nadareni mladi informatičari iz udruga HSIN-a, te zainteresirani učenici i profesori otoka Krka i Županije primorsko-goranske, ukupno njih 80-tak.
Kamp 2017. održat će se u OŠ F. K. Frankopana u Krku, a sudionici će prema svojim željama moći sudjelovati u nekim od ponuđenih radionica: Logo početni i natjecateljski, Python početni, Algoritmi OŠ i SŠ, Natjecateljsko programiranje OŠ i SŠ, Roboti, Linux, Android aplikacije, Django, Micro:bit i drugo.
Osim navedenih radionica za sve će sudionike biti organizirana i zanimljiva predavanja te drugi sadržaji, a radionice će voditi stručni suradnici HSIN-a, uspješni mladi informatičari i osvajači olimpijskih informatičkih medalja, te članovi Kluba informatičara otoka Krka.
Prema posebnom programu na Kampu će se pripremati i hrvatska informatička reprezentacija, koju u srpnju i kolovozu očekuje nastup na 24. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi - CEOI 2017 (Ljubljana, Slovenija, od 10. do 15. srpnja) i 29. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi - IOI 2017 (Teheran, Iran, od 28. srpnja do 4. kolovoza).
U sklopu Kampa, u petak 7. srpnja, održat će se i 6. juniorska hrvatska informatička olimpijada, najjače godišnje informatičko natjecanje za učenike osnovnih škola Republike Hrvatske, koje se odvija prema pravilima po uzoru na svjetske i regionalne informatičke olimpijade.
 
U Zagrebu, 26. lipnja 2017.
Za Hrvatski savez informatičara
Krešimir Malnar, tajnik