KRAPINA 2017
 
22. ZIMSKA ŠKOLA INFORMATIKE - KRAPINA 2017.
 
od 2. do 10. siječnja 2017.
 
IZVJEŠTAJ
 
Mladi su se informatičari i ovih zimskih praznika okupili u Krapini, na 22. zimskoj školi informatike Krapina 2017 (ZŠI 2017). Već 2. siječnja Srednja škola Krapina otvorila je svoja vrata učenicima i nastavnicima željnim novih znanja.
 
Ova zimska škola koju je Hrvatski savez informatičara od 2. do 10. siječnja 2017. organizirao u suradnji sa Srednjom školom Krapina i Krapinskim informatičkim klubom okupila je 211 polaznika. Uz 31 učenika osnovnih i srednjih škola, najboljih mladih informatičara Hrvatske, odabranih na natječaju za besplatno sudjelovanje Hrvatskog saveza informatičara, u radu škole sudjelovalo je i 139 učenika, 37 nastavnika i profesora, te 1 student i 3 građana iz Krapinsko-zagorske županije.
 
Na svečanosti otvaranja održanoj 3. siječnja 2017. polaznicima, predavačima i voditeljima pridružili su se i uvaženi gosti koji su se s nekoliko prigodnih riječi obratili nazočnima: Ivica Rozijan, ravnatelj Srednje škole Krapina, Krunoslav Kranjčec, dopredsjednik Krapinskog informatičkog kluba, Alen Spiegl, predsjednik Hrvatskog saveza informatičara, Zoran Gregurović, gradonačelnik Grada Krapine, Jasna Petek, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije, te Žarko Bošnjak, viši savjetnik za tehničku kulturu i informatiku Agencije za odgoj i obrazovanje.
 
 
22. zimsku školu informatike otvorio je Domagoj Bradač, osvajač mnogobrojnih medalja na međunarodnim informatičkim natjecanjima, te član studentskog tima koji je izborio nastup na finalu Svjetskog studentskog ACM ICPC natjecanja.
 
Program 22. zimske škole informatike Krapina 2017. održan je u prostorima Srednje škole Krapina, a polaznicima je na raspolaganju bilo 7 učionica s više od 90 računala u kojima su polaznici kroz 19 radionica usvajali nova znanja iz algoritama, programskih jezika (C++, Logo, Python, Java Android), Linuxa, izrade web stranica, osnova računala, interneta, robotike i dr.
 
 
Na ZŠI 2017. u Krapini sudjelovalo je 17 predavača, a organizaciju su vodili Alenka Dogan Capan, voditelj ZŠI 2017 za HSIN, Krunoslav Kranjčec, profesor SŠ Krapina i Stjepan Šalković, profesor SŠ Krapina, voditelji u ime domaćina.
 
Rbr Radionica Predavač Broj polaznika Pohvaljeni
1 C++ početni Ivana Žužić 17 Borna Bakliža, Ivan Janjić, Dora Lendvaj, Matej Zubić
2 C++/STL napredni Nikola Pintarić 14 Mislav Brnetić, Vedran Cifrek
3 Python Nikola Pintarić 8 Dora Lendvaj
4 Algoritmi početni Ivan Paljak, Nikola Pintarić, Stjepan Požgaj 7 Ema Borevković, Domagoj Gavranić
5 Algoritmi srednji Ivan Paljak, Nikola Pintarić, Stjepan Požgaj 12 Vedran Cifrek, Patrik Pavić
6 Algoritmi SŠ Mislav Balunović, Domagoj Bradač, Marin Tomić 12 Robert Benić, Josip Klepec
7 Logo napredni Ivan Paljak, Ivana Žužić 6 Ivan Janjić, Boris Španić
8 Flash Marko Mikša 21 Dora Lendvaj, Filip Matko, Josip Peer
9 Obrada slike Krešimir Varga 18 Ida Bočkaj, Sara Gregurović, Velimir Martinez, Vid Piljek
10 Linux Bojan Podgajski 7 Jakov Manjkas
11 Početnici Miljenko Hmelina, Krešimir Dunaj 13 Petar Borovečki, Lucija Hmelina, Mateo Pastorčić
12 Računalo+ Miljenko Ilić 14 Oliver Katalenić, Roko Kranjčec
13 WEB početni Dino Ilić 17 Dina Draganić, Gabriel Licitar, Luka Oslić
14 WEB napredni Dino Ilić 6 Magdalena Potočnjak
15 WordPress Krunoslav Kranjčec 15 Jelena Janjić, Marin Mikulaš
16 Android za učenike Daniel Bele, Milan Dukić 5 -
17 Android za nastavnike Daniel Bele, Milan Dukić 32 -
18 Robotika I Vlado Lendvaj, Diana Lendvaj 30 Monika Cerovski, Barbara Frankol, Petar Malogorski, Tomislav Martinez
19 Robotika II Vlado Lendvaj, Diana Lendvaj 11 Lucija Janjić, Karlo Vučilovski
 
Zatvaranje 22. zimske škole informatike održano je 9. siječnja u dvorani SŠ Krapina i tom su prilikom podijeljena priznanja sudionicima, pohvale najboljima, te zahvale predavačima, organizatorima i svima koji su pomogli održavanje ove zimske škole.
 
Zatvaranju su nazočili izaslanik premijera Andreja Plenkovića i ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja mr. sc. Hrvoje Šlezak, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, a pismom podrške i čestitkama obratila se predsjednica Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki.
 
Zahvalnice predavačima uručio je Krešimir Malnar, tajnik HSIN-a, dok je zahvalnice organizatorima i pokroviteljima uručio Stjepan Šalković, predsjednik KRIK-a.
 
Gradonačelnik grada Krapine Zoran Gregurović, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja magistar Hrvoje Šlezak podijelili su priznanja osnovnim i srednjim školama Krapinsko-zagorske županije čiji su učenici i nastavnici sudjelovali u radu ZŠI 2017, te pozvanim učenicima.
 
Pohvale učenicima koji su se svojim znanjem i zalaganjem posebno istakli u brojnim radionicama ove škole podijelili su Alen Spiegl, predsjednik Hrvatskog saveza informatičara i Alenka Dogan Capan.
 
 
Ovaj program financira se iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružili su Hrvatska zajednica tehničke kulture, Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Krapinsko-zagorska županija i Grad Krapina.
 
U Zagrebu, 11. siječnja 2017. Za Hrvatski savez informatičara:
Krešimir Malnar, tajnik