PRIPREME TIMA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU ZA FINALE ACM ICPC NATJECANJA 2017
 
Hello Barcelona Programming Bootcamp 2017
 
Barcelona, Španjolska, od 6. do 14. veljače 2017.
 
Tim Sveučilišta u Zagrebu, u sastavu Mislav Balunović, Domagoj Bradač i Marin Tomić, svi studenti Matematičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, ovih dana boravi u Barceloni gdje se po prvi put održava ACM ICPC Training Bootcamp na kojem sudjeluje 50 timova s 25 sveučilišta.
 
Marin Tomić, Mislav Balunović i Domagoj Bradač
 
Naš tim koji je u studenom prošle godine osvojio odlično drugo mjesto na Srednjoeuropskom studentskom ACM natjecanju i time izborio pravo nastupa na finalu Svjetskog studentskog ACM natjecanja, koje će se od 20. do 25. svibnja održati u Rapid City, South Dakota, USA, odavno je počeo s intenzivnim pripremama za ovo važno natjecanje a sudjelovanje na kampu jedna je od faza u pripremama.
 
Kamp u Barceloni organiziran je u suradnji s nekoliko ruskih sveučilišta, a naš tim je poziv za besplatno sudjelovanje dobio na temelju odličnih rezultata Sveučilišta u Zagrebu na finalima ACM ICPC natjecanja u zadnje tri godine. Osim našeg sveučilišta, na kampu sudjeluju timovi sa sveučilišta iz SAD, Kanade, Španjolske, Rusije, Japana i drugih zemalja. Pripreme traju 8 dana, a svaki dan se održavaju 5-satna natjecanja po uzoru na ICPC natjecanja (s 10-12 zadataka po natjecanju), s jednim danom namijenjenim za odmor i rekreaciju.
 
Timovi koji su se plasirali u finale ACM natjecanja prepoznali su ove pripreme kao priliku za brušenje svojih programerskih vještina, razmjenu iskustava i načina pristupa u pripremi natjecatelja. Temeljem dosadašnjih rezultata, evidentno je da se timovima koji sudjeluju na ovim pripremama značajno povećavaju šanse za osvajanje vrhunskih rezultata na finalu.
 
U Zagrebu, 7. veljače 2017. Za Hrvatski savez informatičara:
Krešimir Malnar, tajnik