KRATKO IZVJEŠĆE S
IX. BALKANSKE INFORMATIČKE OLIMPIJADE

BOI 2001

Drač, Albanija
od 8. do 13. rujna

U albanskom gradu Draču (Durres) održana je od 8. do 13. rujna 2001. IX. balkanska informatička olimpijada (BOI). Po nalogu Ministarstva prosvjete i športa Republike Hrvatske Hrvatski savez informatičara organizirao je nastup reprezentacije Republike Hrvatske na ovom informatičkom natjecanju za učenike srednjoškolske dobi (do 19 godina starosti).

Na IX. BOI je nastupilo 7 zemalja (Albanija, Bugarska, Cipar, Grčka, Rumunjska i Turska, zemlje članice BOI natjecanja i reprezentacija Hrvatske, kao gost).

U reprezentaciji su sudjelovali i postigli slijedeće rezultate:

 

1. Ivan Sikirić, učenik 3. r. Gim. F. Petrića iz Zadra (predavač u školi Gojko Bukvić)

2. Lovro Pužar, učenik 1. r. XV. gimnazije iz Zagreba (predavač u školi mr. Mladen Pregrad)

3. Ivan Rukavina, učenik 2. r., SŠ dr. A. Barca iz Crikvenice (voditelj Elinka Barišić)

4. Stjepan Čajić, učenik 2. r. XIII. gimnazije iz Zagreba (predavač u školi Josip Justinić)

SREBRNA MEDALJA
 

BRONČANA MEDALJA
 


 


 

 

Prema propozicijama ove manifestacije, učenici su se natjecali 2 dana, te rješavali 6 problemskih zadataka u programskim jezicima PASCAL i C, koji su već odbačeni na ranijim informatičkim olimpijadama.. Naši su učenici postigli očekivani uspjeh posebno kada se zna da je to bila 2. hrvatska informatička reprezentacija, kojoj će ovo natjecanje vrlo dobro poslužiti za predstojeća natjecanja u 2002. godini. Treba napomenuti da su uvjeti za natjecanje bili vrlo loši, te da se 2. dan natjecanja održao pod stresom terorističkog napada na SAD.

Reprezentaciju su na BOI vodili Ivo Šeparović, dipl. ing., tajnik Hrvatskog saveza informatičara, kao odgovorni voditelj i Krešimir Malnar, apsolvent PMF-a, kao stručni voditelj.

Uz pozdrav, sa štovanjem

 

U Zagrebu, 17. rujna 2001.
 
 
Tajnik Hrvatskog saveza informatičara
Odgovorni voditelj reprezentacije
Ivo Šeparović, dipl. ing.