BOI 2004

 

XII. BALKANSKA INFORMATIČKA OLIMPIJADA
Plovdiv, Bugarska
3. - 9. srpnja 2004 

 

Na ovogodišnjoj Balkanskoj informatičkoj olimpijadi, regionalnom natjecanju na kojem Hrvatska ne sudjeluje (osim iznimno 2001. godine kao gost), uz samo natjecanje organiziran je i BOI Online, natjecanje putem Interneta za sve zainteresirane učenike iz zemalja koje nisu na BOI-u.

Hrvatska reprezentacija, koja je upravo za vrijeme trajanje BOI-a u Hrvatskom savezu informatičara imala petodnevne pripreme prije odlaska na Srednjoeuropsku informatičku olimpijadu, također se uključila i u BOI Online.

Rezultati tog natjecanja su i više nego fantastični; Luka Kalinovčić, osvajač dviju zlatnih medalja na prošlogodišnjoj Srednjoeuropskoj i Svjetskoj informatičkoj olimpijadi, osvojio je prvo mjesto, dok je Luka Donđivić zauzeo šesto mjesto. Oba dvojica su na online natjecanju osvojili dovoljno bodova i za osvajanje zlatnih medalja u službenoj konkurenciji gdje su se natjecali predstavnici tradicionalno jakih informatičkih zemalja.

Ovim putem čestitamo mladim hrvatskim informatičarima i želimo im također puno uspjeha i na ostalim ovogodišnjim međunarodnim informatičkim natjecanjima.

 

U Zagrebu, 9. srpnja 2004.
 

Tajnik Hrvatskog saveza informatičara
Ivo Šeparović, dipl. ing.