CEOI 2004

 

XI. SREDNJOEUROPSKA INFORMATIČKA OLIMPIJADA
Rzeszow, Poljska
12. - 18. srpnja 2004.

 

Na 11. Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi /Central European Olympiad in Informatics 2004/ reprezentacija informatičara srednjoškolaca Republike Hrvatske ostvarila je svoj najveći dosadašnji uspjeh.

Hrvatski su informatičari osvojili DVIJE ZLATNE MEDALJE s PRVIM mjestom LUKE KALINOVČIĆA i TREĆIM mjestom LOVRE PUŽARA, te u ukupnom poretku zauzeli DRUGO mjesto među 10 ekipa iz 8 zemalja - Bosne i Hercegovine, Češke, Hrvatske, Mađarske, Njemačke, Poljske (3 tima), Rumunjske i Slovačke

U reprezentaciji su nastupili i osvojili:

 

1. Luka Kalinovčić, 4. razred, XV. gimnazija, Zagreb
mentor mr. sc. Mladen Pregrad

2. Lovro Pužar, 4. razred, XV. gimnazija, Zagreb
mentor mr. sc. Mladen Pregrad

3. Luka Donđivić, 4. razred, XV. gimnazija, Zagreb
mentor mr. sc. Mladen Pregrad

4. Davor Jerbić, 3. razred, Srednja škola Valpovo, Valpovo
mentor Marijan Antolović, dipl. ing.

ZLATNA MEDALJA
 

ZLATNA MEDALJA
 

 
 

 
 

 

Slijeva na desno: Davor Jerbić, Luka Kalinovčić, Luka Donđivić, Zvonimir Bujanović, Lovro Pužar i Ivo Šeparović

 

Prema propozicijama, CEOI natjecanje se sastoji od rješavanja 6 problemskih zadataka u 2 dana natjecanja, u programskim jezicima Pascal, C i C++ (Free Pascal i DJGPP pod operativnim sustavima Windows XP ili Linux).

Reprezentacija koja je zastupala Republiku Hrvatsku na ovom natjecanju sastojala se od četvorice učenika koji su nastup u reprezentaciji izborili najboljim rezultatima na Državnom natjecanju (Varaždin, 11.-16. svibnja 2004.) i 10. Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Varaždin, 15. svibnja 2004.), te Izbornim pripremama održanima u Zagrebu od 10. do 13. lipnja 2004. godine.

Nastup naših informatičara organizirao je Hrvatski savez informatičara, pod pokroviteljstvom i s financijskom potporom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, potporom HT-a - glavnog sponzora svih programa HSIN-a u 2004. godini, i pokroviteljstvom Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Reprezentaciju su na CEOI-u vodili Ivo Šeparović, dipl. ing., odgovorni voditelj i Zvonimir Bujanović, dipl. ing., stručni voditelj.

Na službenim stranicama CEOI-a nalaze se zadaci i test podaci s natjecanja i ukupni rezultati, dok rješenja i opise algoritama možete pronaći ovdje.

Ovaj rezultat će svakako biti odličan podstrek za nova odličja na predstojećem nastupu hrvatskog tima na XVI. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi koja će se od 11. do 18. rujna ove godine održati u Ateni, Grčka.

Sa štovanjem,

 

Voditelj reprezentacije
Ivo Šeparović, dipl. ing.

Predsjednik HSIN-a
Alen Spiegl, dipl. ing.