CEOI 2007
 
XIV. SREDNJOEUROPSKA INFORMATIČKA OLIMPIJADA
CENTRAL EUROPEAN OLYMPIAD IN INFORMATICS 2007
 
Brno, Češka
od 1. do 7. srpnja 2007.
 
Svečanim zatvaranjem, u popodnevnim satima 6. srpnja 2007. godine, završila je XIV. Srednjoeuropska informatička olimpijada /Central European Olympiad in Informatics/, jedno od najjačih regionalnih informatičkih natjecanja za učenike srednjoškolske dobi koje se ove godine, po drugi put u povijesti CEOI natjecanja, održalo u Brnu, Češka.
 
Prema propozicijama, CEOI natjecanje sastoji se od rješavanja 6 problemskih zadataka kroz 2 dana natjecanja, u programskim jezicima Pascal, C i C++ pod operativnim sustavom Linux.
 
U službenom dijelu natjecanja nastupilo je svih sedam CEOI članica /Češka, Hrvatska, Mađarska, Njemačka, Poljska, Rumunjska i Slovačka/, dok su u neslužbenom dijelu natjecanja nastupila i još dva češka tima. Svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika (do 20 godina starosti) i dva voditelja.
 
Hrvatski su srednjoškolci osvojili tri brončane medalje:
 
GORAN ŽUŽIĆ, 2. razred, V. gimnazija, Zagreb
profesor informatike u školskom programu: Predrag Brođanac, dipl. ing.
BRONČANA MEDALJA
 
RELJA MEDIĆ, 4. razred, XV. gimnazija, Zagreb
profesor informatike u školskom programu: Renata Gjurić, prof.
BRONČANA MEDALJA
 
IGOR ČANADI, 4. razred, XV. gimnazija, Zagreb
profesor informatike u školskom programu: Renata Gjurić, prof.
BRONČANA MEDALJA
 
DOMAGOJ KUSALIĆ, 4. razred, III. gimnazija, Osijek
profesor informatike u školskom programu: Matija Bogdanović, prof.
 
 
 
 
Oni su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Državnom natjecanju /Zagreb, 16.-21. travnja/, XIII. Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi /Zagreb, 20. travnja/, te Izbornim pripremama /Zagreb, 6.-10. svibnja/.
 
Za vrijeme CEOI natjecanja, održalo se i CEOI online natjecanje na kojem su se mogli natjecati svi zainteresirani iz cijelog svijeta, rješavajući iste zadatke u isto vrijeme kada i natjecatelji u Brnu. Rješenja svih online natjecatelja evaluirana su pomoću istih test podataka koji su se koristili i na pravom natjecanju.
 
Nastup naših informatičara organizirao je Hrvatski savez informatičara, pod pokroviteljstvom i s financijskom potporom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske i pokroviteljstvom Hrvatske zajednice tehničke kulture i uz tehničku potporu tvrtke Končar-INEM.
 
Zadaci / Test podaci i rješenja
 
U Brnu, 6. srpnja 2007. godine Voditelji hrvatske reprezentacije na CEOI 2007
Krešimir Malnar, odgovorni voditelj
Luka Kalinovčić, stručni voditelj