CEOI 2013
 
20th Central European Olympiad in Informatics
 
20. srednjouropska informatička olimpijada
 
Primošten, Hrvatska, od 13. do 19. listopada 2013.
 
NAJAVA
 
Domaćin 20. srednjoeuropske informatičke olimpijade (Central European Olympiad in Informatics – CEOI 2013), jednog od najjačih regionalnih informatičkih natjecanja u svijetu, ove je godine Hrvatska.
Od 13. do 19. listopada u Primoštenu će se okupiti reprezentacije sedam država članica: Češke, Hrvatske, Mađarske, Njemačke, Poljske, Rumunjske i Slovačke, te gostujuće reprezentacije Slovenije i Švicarske.
Hrvatsku će, kao domaćina, na ovom natjecanju zastupati dva tima sastavljena od učenika srednjih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na 19. hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Zagreb, 6. travnja 2013.), te Izbornim pripremama (Zagreb, od 7. do 10. svibnja 2013.).
U reprezentaciji Hrvatske na CEOI 2013 će nastupiti:
Tim I
1. Mislav Balunović, 4. r., Gimnazija Matija Mesić Slavonski Brod
2. Ivan Lazarić, 3. r., Društvo informatičara Pula
3. Mislav Bradač, 4. r., V. gimnazija Zagreb
4. Dominik Gleich, 4. r., XV. gimnazija Zagreb
Tim II
1. Marin Tomić, PMF, Zagreb
2. Mihael Peklar, 4. r., V. gimnazija Zagreb
3. Tonko Sabolčec, 3. r., XV. gimnazija Zagreb
4. Domagoj Bradač, 2. r., XV. gimnazija Zagreb
Stručni voditelj oba tima bit će Ivo Sluganović, student zadnje godine Fakulteta elektrotehnike i računarstva, bivši hrvatski informatički reprezentativac.
Hrvatska informatička reprezentacija
Prema propozicijama, CEOI natjecanje sastoji se od rješavanja 6 problemskih zadataka kroz 2 dana natjecanja, u programskim jezicima Pascal, C i C++ pod operativnim sustavom Linux. Svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika (do 20 godina starosti) i dva voditelja.
Za vrijeme CEOI natjecanja, održati će se i CEOI online natjecanje na kojem se mogu natjecati svi zainteresirani iz cijelog svijeta, rješavajući iste zadatke kao i natjecatelji u Primoštenu.
Nastup naših mladih informatičara na 20. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi organizira Hrvatski savez informatičara, pod pokroviteljstvom i s financijskom potporom Hrvatske zajednice tehničke kulture i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.
 
U Zagrebu, 11. listopada 2013. Za Hrvatski savez informatičara:
Krešimir Malnar, v.d. tajnik