CEOI 2014 Logo
 
21. SREDNJOEUROPSKA INFORMATIČKA OLIMPIJADA
 
Jena, Njemačka, od 18. do 24. lipnja 2014.
 
DVA SREBRA I DVIJE BRONCE ZA MLADE HRVATSKE INFORMATIČARE
 
Iako su ovih dana (a pogotovo danas) sve oči uperene prema Brazilu, još jedna hrvatska reprezentacija zaslužuje našu pažnju.
Na 21. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi - CEOI 2014, koja se od 18. do 24. lipnja 2014. održava u njemačkom gradu Jeni, naša je informatička reprezentacija ponovo ostvarila značajan uspjeh.
U konkurenciji 40 natjecatelja iz osam država članica (Češka, Hrvatska, Mađarska, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Slovačka i Slovenija) te dvije gostujuće reprezentacije (Švicarska i savezna pokrajina Thüringen) mladi hrvatski informatičari osvojili su DVIJE SREBRNE i DVIJE BRONČANE medalje.
 
Tonko Sabolčec, Dominik Gleich, Mislav Bradač i Mislav Balunović
Tonko Sabolčec, Dominik Gleich, Mislav Bradač i Mislav Balunović
 
Medalja Ime i prezime Razred Škola/klub
SREBRO MISLAV BRADAČ 4 V. gimnazija Zagreb
SREBRO MISLAV BALUNOVIĆ 4 Gimnazija Matija Mesić Slavonski Brod
BRONCA TONKO SABOLČEC 3 XV. gimnazija Zagreb
BRONCA DOMINIK GLEICH 4 XV. gimnazija Zagreb
 
KOMPLETNI REZULTATI
 
Hrvatsku su na ovom natjecanju zastupali učenici srednjih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Zagreb, 12. travnja) i Izbornim pripremama (Zagreb, od 22. do 25. travnja), a s njima su bili i Aron Bohr, odgovorni voditelj tima, te Filip Pavetić, stručni voditelj.
Prema propozicijama, CEOI natjecanje sastoji se od rješavanja 6 problemskih zadataka kroz 2 dana natjecanja, u programskim jezicima C i C++ pod operativnim sustavom Linux. Svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika (do 20 godina starosti) i dva voditelja.
Nastup naših mladih informatičara na 21. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi organizirao je Hrvatski savez informatičara. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.
 
U Zagrebu, 23. lipnja 2014.
Za Hrvatski savez informatičara
Krešimir Malnar, v.d. tajnik