CEOI 2014 Logo
 
21. SREDNJOEUROPSKA INFORMATIČKA OLIMPIJADA
 
Jena, Njemačka, od 18. do 24. lipnja 2014.
 
Nakon Hrvatske i prekrasnog Primoštena, Srednjoeuropska informatička olimpijada seli u Njemačku, točnije u grad Jenu u njemačkoj saveznoj pokrajini Thüringen, gdje će se od 18. do 24. lipnja 2014. održati 21. srednjoeuropska informatička olimpijada CEOI 2014.
Srednjoeuropska informatička olimpijada (Central European Olympiad in InformaticsCEOI), jedno je od najjačih regionalnih informatičkih natjecanja u svijetu a okuplja reprezentacije iz sljedećih država članica: Češka, Hrvatska, Mađarska, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Slovačka i Slovenija, kao i gostujuće reprezentacije na CEOI 2014: Švicarska i savezna pokrajina Thüringen.
Hrvatsku će na ovom natjecanju zastupati tim sastavljen od četiri učenika srednjih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Zagreb, 12. travnja), te Izbornim pripremama (Zagreb, od 22. do 25. travnja).
 
Mislav Balunović, Mislav Bradač, Dominik Gleich i Tonko Sabolčec
 
U reprezentaciji Hrvatske na CEOI 2014 će nastupiti:
  • Mislav Balunović, 4. razred, Gimnazija Matija Mesić Slavonski Brod
  • Mislav Bradač, 4. razred, V. gimnazija Zagreb
  • Dominik Gleich, 4. razred, XV. gimnazija Zagreb
  • Tonko Sabolčec, 3. razred, XV. gimnazija Zagreb
S članovima hrvatske informatičke reprezentacija putuju i Aron Bohr, odgovorni voditelj, i Filip Pavetić, stručni voditelj.
Prema pravilima, CEOI natjecanje sastoji se od rješavanja 6 problemskih zadataka kroz 2 dana natjecanja, u programskim jezicima C i C++ pod operativnim sustavom Linux. Svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika (do 20 godina starosti) i dva voditelja.
Nastup naših mladih informatičara na 21. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi organizira Hrvatski savez informatičara. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.
 
U Zagrebu, 16. lipnja 2014.
Za Hrvatski savez informatičara
Krešimir Malnar, v.d. tajnik