CEOI 2015 Logo
 
22. SREDNJOEUROPSKA INFORMATIČKA OLIMPIJADA
 
Brno, Češka, od 29. lipnja do 4. srpnja 2015.
 
ZLATO, SREBRO I DVIJE BRONCE ZA MLADE HRVATSKE INFORMATIČARE
 
Na 22. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi - CEOI 2015, koja se od 29. lipnja do 4. srpnja 2015. održava u češkom gradu Brnu, naša je informatička reprezentacija ponovo ostvarila značajan uspjeh.
U konkurenciji 44 natjecatelja iz osam država članica (Češka, Hrvatska, Mađarska, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Slovačka i Slovenija) te dvije gostujuće reprezentacije (Švicarska i Gruzija) mladi hrvatski informatičari osvojili su ZLATNU, SREBRNU i DVIJE BRONČANE medalje.
Dodatno, Ivan Lazarić u ukupno poretku zauzeo je PRVO MJESTO kojeg dijeli s poljskim natjecateljem Przemysław Kozłowskim.
 
Mihael Liskij, Domagoj Bradač, Tonko Sabolčec i Ivan Lazarić
Mihael Liskij, Domagoj Bradač, Tonko Sabolčec i Ivan Lazarić
 
Medalja Ime i prezime Razred Škola/klub
ZLATO IVAN LAZARIĆ 4 Društvo informatičara Pula
SREBRO MIHAEL LISKIJ 4 XV. gimnazija Zagreb
BRONCA DOMAGOJ BRADAČ 3 XV. gimnazija Zagreb
BRONCA TONKO SABOLČEC 4 XV. gimnazija Zagreb
 
KOMPLETNI REZULTATI
 
Hrvatsku su na ovom natjecanju zastupali učenici srednjih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Zagreb, 28. ožujka) i Izbornim pripremama (Zagreb, od 13. do 16. travnja), a s njima su bili i Krešimir Malnar, odgovorni voditelj tima, te Gustav Matula, stručni voditelj.
Prema propozicijama, CEOI natjecanje sastoji se od rješavanja 6 problemskih zadataka kroz 2 dana natjecanja, u programskim jezicima Pascal, C i C++ pod operativnim sustavom Linux. Svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika (do 20 godina starosti) i dva voditelja.
Nastup naših mladih informatičara na 22. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi organizirao je Hrvatski savez informatičara. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.
 
U Brnu, 3. srpnja 2015.
Za Hrvatski savez informatičara
Krešimir Malnar, v.d. tajnik