CEOI 2016 Logo
 
23. SREDNJOEUROPSKA INFORMATIČKA OLIMPIJADA
 
Piatra Neamt, Rumunjska, od 18. do 23. srpnja 2016.
 
ZLATO I BRONCA ZA MLADE HRVATSKE INFORMATIČARE
 
Na 23. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi - CEOI 2016, koja se od 18. do 23. srpnja održava u rumunjskom gradu gradu Piatra Neamt, naša mlada informatička reprezentacija i ove je godina ostvarila značajan uspjeh.
U konkurenciji 52 natjecatelja iz osam država članica (Češka, Hrvatska, Mađarska, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Slovačka i Slovenija) te četiri gostujuće reprezentacije (Bugarska, Gruzija, Moldavija i Švicarska) mladi hrvatski informatičari osvojili su jednu ZLATNU i jednu BRONČANU medalju.
 
Marin Kišić, Domagoj Bradač, Vilim Lendvaj i Josip Kelava
Marin Kišić, Domagoj Bradač, Vilim Lendvaj i Josip Kelava
 
Medalja Ime i prezime Razred Škola/klub
ZLATO DOMAGOJ BRADAČ 4 XV. gimnazija Zagreb
BRONCA VILIM LENDVAJ 2 XV. gimnazija Zagreb
JOSIP KELAVA 3 Prva gimnazija Varaždin
MARIN KIŠIĆ 3 Prva gimnazija Varaždin
 
Hrvatsku su na ovom natjecanju zastupali učenici srednjih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Zagreb, 2. travnja) i Izbornim pripremama (Zagreb, od 11. do 14. travnja), a s njima su bili i stručni voditelji Adrian Satja Kurdija i Frane Kurtović.
Prema pravilima, CEOI natjecanje sastoji se od rješavanja 6 problemskih zadataka kroz 2 dana natjecanja, u programskim jezicima Pascal i C/C++ pod operativnim sustavom Linux. Svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika (do 20 godina starosti) i dva voditelja.
Nastup naših mladih informatičara na 23. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi organizirao je Hrvatski savez informatičara. Program se financira iz javnih potreba Republike Hrvatske za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.
 
U Zagrebu, 22. srpnja 2016.
Za Hrvatski savez informatičara
Krešimir Malnar, tajnik