CEOI 2017 Logo
 
24. SREDNJOEUROPSKA INFORMATIČKA OLIMPIJADA
 
Ljubljana, Slovenija, od 10. do 15. srpnja 2017.
 
TRI SREBRA I BRONCA ZA MLADE HRVATSKE INFORMATIČARE
 
Na 24. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi - CEOI 2017, koja se od 10. do 15. srpnja održava na Fakultetu za računarstvo i informatiku u Ljubljani, naša informatička reprezentacija i ove je godine ostvarila značajan uspjeh.
U konkurenciji 58 natjecatelja iz devet država članica (Austrija, Češka, Hrvatska, Mađarska, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Slovačka i Slovenija) te gostujućih reprezentacija (Azerbajdžan, Gruzija, Italija, Izrael i Švicarska) mladi hrvatski informatičari osvojili su TRI SREBRNE i JEDNU BRONČANU medalju.
 
Josip Klepec, Vilim Lendvaj, Josip Kelava i Leonard Inkret
Josip Klepec, Vilim Lendvaj, Josip Kelava i Leonard Inkret
 
Medalja Ime i prezime Razred/Škola
SREBRO JOSIP KLEPEC 3. razred, XV. gimnazija Zagreb
SREBRO VILIM LENDVAJ 3. razred, XV. gimnazija Zagreb
SREBRO JOSIP KELAVA 4. razred, Prva gimnazija Varaždin
BRONCA LEONARD INKRET 3. razred, XV. gimnazija Zagreb
 
Hrvatsku su na ovom natjecanju zastupali učenici srednjih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Zagreb, 25. ožujka) i Izbornim pripremama (Zagreb, od 10. do 13. travnja), a s njima su bili i Nikola Dmitrović, prof. savjetnik, odgovorni voditelj kao i stručni voditelji Ivan Paljak i Domagoj Bradač.
Prema pravilima, CEOI natjecanje sastoji se od rješavanja 6 problemskih zadataka kroz 2 dana natjecanja, u programskim jezicima Pascal, Python, C/C++, Java i C# pod operativnim sustavom Linux. Svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika (do 20 godina starosti) i dva voditelja.
Nastup naših mladih informatičara na 24. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi, kao i desetodnevne stručne pripreme, organizirao je Hrvatski savez informatičara.
Program se financira iz javnih potreba Republike Hrvatske za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
 
U Ljubljani, 14. srpnja 2017.
Za Hrvatski savez informatičara
Krešimir Malnar, tajnik