CEOI 2017 Logo
 
24. SREDNJOEUROPSKA INFORMATIČKA OLIMPIJADA
 
Ljubljana, Slovenija, od 10. do 15. srpnja 2017.
 
Po prvi put u povijesti održavanja Srednjoeuropske informatičke olimpijade, Slovenija je dobila priliku biti domaćin ovog prestižnog informatičkog natjecanja. Za grad domaćin izabrana je Ljubljana i njihov Fakultet za računarstvo i informatiku gdje će se ovo natjecanje održati od 10. do 15. srpnja 2017. godine.
Srednjoeuropska informatička olimpijada (Central European Olympiad in InformaticsCEOI), jedno je od najjačih regionalnih informatičkih natjecanja u svijetu a okuplja reprezentacije iz sljedećih država članica: Austrija, Češka, Hrvatska, Mađarska, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Slovačka i Slovenija, kao i gostujuće reprezentacije na CEOI 2017: Azerbajdžan, Gruzija, Italija, Izrael i Švicarska.
Republiku Hrvatsku će na ovom natjecanju zastupati tim sastavljen od četiri učenika srednjih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Zagreb, 25. ožujka), te Izbornim pripremama (Zagreb, od 10. do 13. travnja).
 
Ivan Paljak, Domagoj Bradač, Leonard Inkret, Josip Klepec, Josip Kelava, Vilim Lendvaj i Nikola Dmitrović
 
U reprezentaciji Hrvatske na CEOI 2017 nastupit će učenici: a s članovima hrvatske informatičke reprezentacija putuje i Nikola Dmitrović, prof. savjetnik, odgovorni voditelj kao i stručni voditelji Ivan Paljak i Domagoj Bradač.
Prema pravilima, CEOI natjecanje sastoji se od rješavanja 6 problemskih zadataka kroz 2 dana natjecanja, u programskim jezicima Pascal, Python, C/C++, Java i C# pod operativnim sustavom Linux. Svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika (do 20 godina starosti) i dva voditelja.
Nastup naših mladih informatičara na 24. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi, kao i desetodnevne stručne pripreme, organizirao je Hrvatski savez informatičara.
Program se financira iz javnih potreba Republike Hrvatske za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
 
U Zagrebu, 10. srpnja 2017.
Za Hrvatski savez informatičara
Krešimir Malnar, tajnik