CEOI 2023 Logo
 
30. SREDNJOEUROPSKA INFORMATIČKA OLIMPIJADA
 
Magdeburg, Njemačka, od 13. do 19. kolovoza 2023.
 
BRONCA ZA MLADE HRVATSKE INFORMATIČARE
 
Na 30. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi - CEOI 2023 koja se od 13. do 19. kolovoza održala na sveučilištu Otto von Guericke u Magdeburgu, naša informatička reprezentacija ove je godine ostvarila solidan uspjeh.
 
U konkurenciji 48 natjecatelja iz 11 zemalja (Češka, Hrvatska, Izrael, Mađarska, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Švicarska i Ukrajina) mladi hrvatski informatičari osvojili su JEDNU BRONČANU medalju. Ovogodišnji jedini osvajač medalje za Hrvatsku bio je TONI BRAJKO, dok su ostali članovi reprezentacije postigli solidan uspjeh ali su nažalost ostali bez odličja.
 
Republiku Hrvatsku na ovom je natjecanju zastupao tim sastavljen od četiri učenika srednjih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Zagreb, 21. svibnja), te Izbornim pripremama (Zagreb, 9. i 11. lipnja).
 
Fran Babić, Lara Semeš, Ivan Janjić, Toni Brajko
Fran Babić, Lara Semeš, Ivan Janjić, Toni Brajko
 
Medalja Ime i prezime Razred/Škola
BRONCA TONI BRAJKO 4. razred, Gimnazija L. Vranjanina Zagreb
- IVAN JANJIĆ 4. razred, XV. gimnazija Zagreb
- LARA SEMEŠ 3. razred, XV. gimnazija Zagreb
- FRAN BABIĆ 4. razred, XV. gimnazija Zagreb
 
KOMPLETNI REZULTATI
 
Stručni voditelj reprezentacije bio je Patrick Pavić, dok je odgovorni voditelj i organizator ovog nastupa bio Krešimir Malnar.
 
Ovo natjecanje se, prema propozicijama, sastoji od rješavanja 6 problemskih zadataka kroz 2 dana natjecanja u programskom jeziku C++ pod operativnim sustavom Linux. Učenici se natječu pojedinačno, a svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika srednjih škola (do 20 godina starosti) i dva voditelja.
 
Fran Babić Toni Brajko Ivan Janjić Lara Semeš
 
Nastup naših mladih informatičara na ovom natjecanju i stručne pripreme koje su prethodile nastupu organizirao je Hrvatski savez informatičara.
Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
 
U Magdeburgu, 18. kolovoza 2023. Za Hrvatski savez informatičara
Krešimir Malnar, tajnik