CEOI 2023 Logo
 
30. SREDNJOEUROPSKA INFORMATIČKA OLIMPIJADA
 
Magdeburg, Njemačka, od 13. do 19. kolovoza 2023.
 
Po četvrti puta u povijesti održavanja Srednjoeuropske informatičke olimpijade, Njemačka je ovogodišnji domaćin ovog jakog i prestižnog regionalnog natjecanja u programiranju, a samo natjecanje održava se na sveučilištu Otto von Guericke u Magdeburgu, od 13. do 19. kolovoza 2023. godine.
 
Srednjoeuropska informatička olimpijada (Central European Olympiad in InformaticsCEOI), jedno je od najjačih regionalnih informatičkih natjecanja u svijetu a okuplja reprezentacije iz sljedećih država članica: Češka, Hrvatska, Mađarska, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Slovačka i Slovenija, kao i gostujuće reprezentacije na CEOI 2023: Izrael, Švicarska i Ukrajina.
 
Republiku Hrvatsku na ovom natjecanju zastupa tim sastavljen od četiri učenika srednjih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Zagreb, 21. svibnja), te Izbornim pripremama (Zagreb, 9. i 11. lipnja).
 
Toni Brajko, Lara Semeš, Ivan Janjić, Fran Babić
Toni Brajko, Lara Semeš, Ivan Janjić, Fran Babić
 
U reprezentaciji Hrvatske na CEOI 2023 nastupaju sljedeći učenici:
  • FRAN BABIĆ, 4. razred, XV. gimnazija Zagreb
  • TONI BRAJKO, 4. razred, Gimnazija L. Vranjanina Zagreb
  • IVAN JANJIĆ, 4. razred, XV. gimnazija Zagreb
  • LARA SEMEŠ, 3. razred, XV. gimnazija Zagreb
 
Fran Babić Toni Brajko Ivan Janjić Lara Semeš
 
Stručni voditelj reprezentacije je Patrick Pavić, dok je odgovorni voditelj i organizator ovog nastupa Krešimir Malnar.
 
Ovo natjecanje se, prema propozicijama, sastoji od rješavanja 6 problemskih zadataka kroz 2 dana natjecanja u programskom jeziku C++ pod operativnim sustavom Linux. Učenici se natječu pojedinačno, a svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika srednjih škola (do 20 godina starosti) i dva voditelja.
 
Nastup naših mladih informatičara na ovom natjecanju i stručne pripreme koje su prethodile nastupu organizirao je Hrvatski savez informatičara.
Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
 
U Magdeburgu, 14. kolovoza 2023. Za Hrvatski savez informatičara
Krešimir Malnar, tajnik