NATJECANJA
logo
ÈETVRTA SREDNJOEUROPSKA OLIMPIJADA U INFORMATICI

17. - 24. srpnja 1997. , Nowy Sacz, Poljska

 • Zadaci sa CEOI'97

  I ove godine Hrvatski savez informatièara organizirao je nastup reprezentacije Republike Hrvatske uèenika informatièara srednjoškolaca (do 19 godina starosti) na ovoj olimpijadi. I pored katastrofalnih poplava koje su se dogodile u neposrednoj blizini ovog poljskog grada i problema s putovanjem hrvatska se ekipa sretno i uspješno vratila u domovinu u petak, 25. srpnja 1997. godine.

  U reprezentaciji su nastupili i postigli slijedeæi uspjeh:

  1. Željko Švediæ, 4. razred, Gimnazija, Slavonski Brod - bronèana medalja

  2. Zoran Majstroviæ, 3. razred, IK BIT, Kutina - bronèana medalja

  3. Zvonimir Bujanoviæ, 3. razred, XV. Gimnazija, Zagreb

  4. Ognjen Fabris, 3. razred, XV. Gimnazija, Zagreb

  Republika Hrvatska je u službenoj konkurenciji osvojila 4. mjesto, iza Rumunjske, Poljske i Slovaèke, što je ponovljeni uspjeh iz 1996. godine.

  Reprezentaciju su voditi: KREŠIMIR MALNAR, apsolvent PMF-a i

  IVO ŠEPAROVIÆ, dipl. ing., tajnik HSIN-a

  Prema propozicijama ove manifestacije za mlade informatièare srednjoškolce srednjoeuropskih zemalja /službene èlanice su Austrija, Èeška, Hrvatska, Maðarska, Rumunjska, Poljska, Slovenija i Slovaèka/, natjecanje se provodi u rješavanju 6 problemskih zadataka na algoritamskoj osnovi u 2 dana natjecanja, u programskim jezicima BASIC, PASCAL ili C, a Republiku Hrvatsku su zastupali uèenici koji su na županijskom i Državnom natjecanju, te 3. Hrvatskoj olimpijadi u informatici i Izbornim pripremama ostvarili najbolje rezultate.

  Pored navedenih zemalja na ovom natjecanju su kao gosti uspješno sudjelovali i mladi informatièari SAD-a, Njemaèke, Nizozemske, Litve, Latvije, Estonije, Bjelorusije, Ukrajine SRJ.

  Pošto Republika Hrvatska, prema prijedlogu olimpijskog odbora, nije mogla prihvatiti organizaciju ove Srednjoeuropske olimpijade u informatici 1996. godine, olimpijski odbor ove manifestacije ponovo nam je ponudio organizaciju V. srednjoeuropske olimpijade u informatici 1998. godine. Kako sada stoje stvari postoji velika moguænost da se ova olimpijada održi u organizaciji Hrvatskog saveza informatièara krajem svibnja 1998. godine u našem najstarijem gradu Zadru.

  Za Hrvatski saveza informatièara

  Tajnik

  Ivo Šeparoviæ, dipl. ing.

  U Zagrebu, 28. srpnja 1997.