U sklopu projekta Hrvatskog saveza informatičara i Ministarstva znanosti i tehnologije za školsku godinu 2002./2003. "Vankolegijalni rad sa studentima informatičarima hrvatskih sveučilišta" na ovogodišnjem CEPC-u, srednjoeuropskom studentskom ACM natjecanju studenata sa sveučilišta iz Austrije, Češke, Hrvatske, Mađarske, Poljske, Slovačke i Slovenije nastupit će i tri tima Sveučilišta u Zagrebu koji su pravo nastupa izborili kroz natjecanja održana 15. lipnja, 15. rujna i 20. listopada ove godine.

Zagreb 1
Bojan Antolović
Milan Mesić
Mario Živić

Zagreb 2
Mladen Kolar
Damir Korenčić
Damir Tubin

Zagreb 3
Zvonimir Bujanović
Matija Kazalicki
Frane Šarić

Timove će voditi dr. sc. Igor Urbiha, prof., i Krešimir Malnar, apsolvent PMF-a.

Naša tri tima pokušat će se u konkurenciji od 61 tima s 34 sveučilišta iz 7 zemalja izboriti za pravo nastupa na svjetskom studentskom ACM natjecanju koje će se održati u Beverly Hillsu, California, od 22. do 26. ožujka 2003. godine.

Kroz pripreme koje će se u trajanju od deset dana pod stručnim vodstvom dr. sc. Igora Urbihe, prof., i Krešimira Malnara, apsolventa PMF-a, svakodnevno od ponedjeljka, 4. studenog, do srijede, 13. studenog, održavati na FER-u u Zagrebu naša tri tima će se rješavanjem zadataka s ACM ICPC web-a u Valladolidu (arhiva zadataka s interaktivnom evaluacijom) i s raznih regionalnih ACM natjecanja pripremati za okršaj s timovima srednjoeuropskih sveučilišta u pokušaju za plasman u finale i dostojnom prezentacijom Sveučilišta u Zagrebu i Republike Hrvatske.

U Zagrebu, 21. listopada 2002.

 

Organizacija projekta
Ivo Šeparović, dipl. ing.
tajnik HSIN-a

Voditelj projekta
dr. sc. Igor Urbiha, prof.
PMF - Matematički odjel