logo

CEPC 2005
The 2005 ACM Central European Programming Contest

Budimpešta, Mađarska
od 18. do 20. studenog 2005.

 

Izvješće s nastupa timova studenata informatičara Sveučilišta u Zagrebu
na Srednjoeuropskom studentskom ACM natjecanju

 

Ovo je jubilarna deseta godina kako Hrvatski savez informatičara uz pokroviteljstvo i potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, kroz zajednički program "Vankolegijski rad sa studentima informatičarima hrvatskih sveučilišta" organizira nastup timova najuspješnijih studenata informatičara Sveučilišta u Zagrebu na regionalnom natjecanju timova studenata informatičara srednjoeuropskih sveučilišta CEPC-u /u sklopu svjetskog studentskog ACM ICPC natjecanja/.

Ovogodišnje se natjecanje po drugi put održalo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva na Tehnološko-ekonomskom Sveučilištu u Budimpešti od 18. do 20. studenog ove godine. Natjecanje se sastojalo od timskog rješavanja 10 problemskih zadataka na algoritamskoj osnovi u programskim jezicima Pascal/C/C++ pod operativnim sustavom Linux na jednom računalu u trajanju od 5 sati. Na ovom već tradicionalnom natjecanju studenata informatičara nastupilo je 57 timova s 31 srednjoeuropskog sveučilišta.

Uz timove sa sveučilišta iz Austrije, Češke, Mađarske, Poljske, Slovačke i Slovenije nastupila su i dva tima Sveučilišta u Zagrebu koji su pravo nastupa izborili kroz pojedinačno natjecanje održano 17. rujna i kroz dva timska natjecanja održana 7. i 22. listopada ove godine. Ove godine svi natjecatelji su studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Zagreb 1
Luka Donđivić
Luka Kalinovčić
Lovro Pužar

Zagreb 2
Davor Bonači
Tomislav Gracin
Ivan Sikirić

Voditelji timova na ovom natjecanju bili su Alen Spiegl, dipl. ing., i Krešimir Malnar, apsolvent PMF-a.

Ovogodišnji rezultat naših timova bio je uspješan, kako slijedi:

1. tim Sveučilišta u Zagrebu osvojio je 5. mjesto po broju riješenih zadataka
2. tim Sveučilišta u Zagrebu osvojio je 6. mjesto po broju riješenih zadataka

ukupni rezultati

ACM već 30 godina organizira ovo prestižno svjetsko natjecanje sveučilišnih studentskih timova, te ove godine na 35 regionalnih natjecanja nastupa preko 6000 timova s 1700 sveučilišta od kojih će 75 najuspješnijih nastupiti na svjetskom studentskom ACM natjecanju koje će se održati u San Antoniu, SAD, od 9. do 13. travnja 2006. godine.

 

Zadaci s natjecanja
Galerija fotografija

 

U Zagrebu, 24. studenog 2005.

Organizacija nastupa
Ivo Šeparović, dipl. ing.
tajnik HSIN-a

Voditelj programa
dr. sc. Igor Urbiha, prof.