logo
 
CEPC 2006
The 2006 ACM Central European Programming Contest
 
Budimpešta, Mađarska
od 17. do 20. studenog 2006.
 
Izvješće s 11. nastupa timova studenata informatičara Sveučilišta u Zagrebu
na Srednjoeuropskom studentskom ACM natjecanju 2006
 
Ovo je već jedanaesta godina kako Hrvatski savez informatičara uz pokroviteljstvo i potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, kroz zajednički program "Vankolegijski rad sa studentima informatičarima hrvatskih sveučilišta" organizira nastup timova najuspješnijih studenata informatičara Sveučilišta u Zagrebu na regionalnom natjecanju timova studenata informatičara srednjoeuropskih sveučilišta CEPC-u /u sklopu svjetskog studentskog ACM ICPC natjecanja/.
 
Ovogodišnje se natjecanje po treći put održalo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva na Tehnološko-ekonomskom Sveučilištu u Budimpešti od 17. do 20. studenog ove godine. Natjecanje se sastojalo od timskog rješavanja 11 problemskih zadataka na algoritamskoj osnovi u programskim jezicima Pascal/C/C++ pod operativnim sustavom Linux na jednom računalu u trajanju od 5 sati. Na ovom već tradicionalnom natjecanju timova studenata informatičara u Budimpešti nastupila su 62 tima s 34 srednjoeuropska sveučilišta.
 
Uz timove sa sveučilišta iz Austrije, Češke, Mađarske, Poljske, Slovačke i Slovenije nastupila su i tri tima Sveučilišta u Zagrebu koji su pravo nastupa izborili kroz dva timska natjecanja održana 21. listopada i 4. studenog ove godine. I ove godine svi natjecatelji su studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.
 
Zagreb 1
Luka Donđivić
Luka Kalinovčić
Lovro Pužar
Zagreb 2
Igor Bonači
Tomislav Grbin
Marko Ivanković
Zagreb 3
Miroslav Crnić
Tomislav Gracin
Ivan Sikirić
 
Ovogodišnji rezultat naših timova bio je uspješan, kako slijedi:
 
1. tim Sveučilišta u Zagrebu osvojio je 3. mjesto po broju riješenih zadataka
3. tim Sveučilišta u Zagrebu osvojio je 5. mjesto po broju riješenih zadataka
2. tim Sveučilišta u Zagrebu osvojio je 6. mjesto po broju riješenih zadataka
 
Po vremenu rješavanja zadataka naši timovi su postigli nešto lošiji plasman, ali uzevši sve u obzir možemo kazati da je ovo bio jedan vrlo uspješan nastup hrvatskih sveučilišnih timova na ovom natjecanju.
 
ACM već 30 godina organizira ovo prestižno svjetsko natjecanje sveučilišnih studentskih timova, te ove godine na 40 regionalnih natjecanja nastupa preko 7000 timova s 1800 sveučilišta od kojih će 75 najuspješnijih nastupiti na svjetskom studentskom ACM natjecanju koje će se održati u Tokiju, Japan, od 12. do 16. ožujka 2007. godine.
 
Zadaci s natjecanja
Ukupni rezultati
 
U Zagrebu, 20. studenog 2006.
 
Voditelji timova
prof. dr. sc. Igor Urbiha
Alen Spiegl, dipl. ing.
Krešimir Malnar
 
Organizacija nastupa
Ivo Šeparović, dipl. ing.
tajnik HSIN-a
 
Voditelj programa VRSIH 2006
prof. dr. sc. Igor Urbiha, v.r.