logo
 
CEPC 2008
The 2008 ACM Central European Programming Contest
 
Srednjoeuropsko studentsko ACM natjecanje
Wroclaw, Poljska, od 28. do 30. studenog 2008.
 
KRATKO IZVJEŠĆE
s 13. nastupa tri tima studenata informatičara Sveučilišta u Zagrebu
na Srednjoeuropskom studentskom ACM natjecanju 2008.
 
Hrvatski savez informatičara već 13. godinu uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, kroz zajednički program "Izvankolegijski rad sa studentima informatičarima hrvatskih sveučilišta" – VRSIH, priprema, izabire i organizira nastupe timova najuspješnijih studenata informatičara Sveučilišta u Zagrebu na regionalnom natjecanju timova studenata informatičara srednjoeuropskih sveučilišta CEPC-a u sklopu svjetskog studentskog ACM-ICPC natjecanja.
 
Ovogodišnje se natjecanje održalo u Institutu za računalne znanosti Sveučilišta u Wroclawu, Poljska od 28. do 30. studenog 2008. Natjecanje se sastojalo od timskog rješavanja 10 problemskih zadataka na algoritamskoj osnovi u programskim jezicima Pascal/C/C++ pod operativnim sustavom Linux na jednom računalu u trajanju od 5 sati. Na ovom već tradicionalnom natjecanju timova studenata informatičara u Wroclawu nastupilo je 77 timova iz 7 zemalja srednje Europe sa 34 sveučilišta.
 
Uz timove sa sveučilišta iz Austrije, Češke, Mađarske, Poljske, Slovačke i Slovenije nastupila su i tri tima Sveučilišta u Zagrebu, koji su pravo nastupa izborili kroz natjecanje timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta, održanom 25. listopada ove godine na FER-u Zagrebu.
I ove godine svi natjecatelji su studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.
 
Nastupili su sljedeći timovi:
 
 

1. tim
Igor Čanadi, student 2. godine preddiplomski
Luka Kalinovčić, student 1. godine diplomski
Lovro Pužar, student 5. godine FER 1
 

2. tim
Filip Pavetić, student 1. godine preddiplomski
Davor Prugovečki, student 1. godine diplomski
Ivo Sluganović, student 1. godine preddiplomski
 

3. tim
Luka Donđivić, student 1. godine diplomski
Tomislav Grbin, student 3. godine preddiplomski
Davor Jerbić, student 1. godine diplomski
 
Timove su vodili mr. sc. Zvonimir Bujanović, Alen Spiegl, dipl. ing. i Krešimir Malnar.
 
Ovogodišnji rezultat naših timova bio je vrlo uspješan, kako slijedi:
 
ACM već 30 godina organizira ovo prestižno svjetsko natjecanje sveučilišnih studentskih timova i finale "Battle of the Brains", te ove godine na 40 regionalnih natjecanja širom svijeta, nastupa preko 7000 timova – 21000 studenata s 1800 sveučilišta od kojih će 80-90 najuspješnijih nastupiti na svjetskom studentskom ACM-ICPC natjecanju u Stockholmu, Švedska.
 
Zahvaljujemo se Hrvatskoj zajednici tehničke kulture za financijsku potporu u organizaciji ovog nastupa u Wroclawu i Fakultetu elektrotehnike i računalstva u Zagrebu radi pruženog domaćinstva održavanja natjecanja 15 timova studenata informatičara Sveučilišta u Zagrebu.
 
U Wroclawu, 30. studenog 2008.
Za Hrvatski savez informatičara
organizatora ovog nastupa
Priredio: Ivo Šeparović, dipl. ing.
 
Voditelji timova:
mr. sc. Zvonimir Bujanović
Alen Spiegl, dipl. ing.
Krešimir Malnar