logo
 
CEPC 2009
The 2009 ACM Central European Programming Contest
 
Srednjoeuropsko studentsko ACM natjecanje
Wroclaw, Poljska, od 6. do 8. studenog 2009.
 
KRATKO IZVJEŠĆE
s 14. nastupa dva tima studenata informatičara Sveučilišta u Zagrebu
na Srednjoeuropskom studentskom ACM natjecanju 2009.
 
Hrvatski savez informatičara već 14. godinu uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, kroz zajednički program "Izvankolegijski rad sa studentima informatičarima hrvatskih sveučilišta" – VRSIH, priprema, izabire i organizira nastupe timova najuspješnijih studenata informatičara Sveučilišta u Zagrebu na regionalnom natjecanju timova studenata informatičara srednjoeuropskih sveučilišta CEPC-a u sklopu svjetskog studentskog ACM-ICPC natjecanja.
 
Ovogodišnje se natjecanje održalo u Institutu za računalne znanosti Sveučilišta u Wroclawu, Poljska od 6. do 8. studenog 2009. Natjecanje se sastojalo od timskog rješavanja 11 problemskih zadataka na algoritamskoj osnovi u programskim jezicima Pascal/C/C++/Java pod operativnim sustavom Linux na jednom računalu u trajanju od 5 sati. Na ovom već tradicionalnom natjecanju timova studenata informatičara u Wroclawu nastupio je 71 tim iz 6 zemalja srednje Europe s 34 sveučilišta.
 
Uz timove sa sveučilišta iz Češke, Mađarske, Poljske, Slovačke i Slovenije nastupila su i dva tima Sveučilišta u Zagrebu, koji su pravo nastupa izborili kroz natjecanje timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta, održanom 17. listopada ove godine na FER-u Zagrebu.
I ove godine svi natjecatelji su studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.
 
Nastupili su sljedeći timovi:
 
 

1. tim
Filip Pavetić, student 2. godine preddiplomski
Ivo Sluganović, student 2. godine preddiplomski
Goran Žužić, student 1. godine preddiplomski
 

2. tim
Igor Bonači, student 1. godine diplomski
Igor Čanadi, student 3. godine preddiplomski
Marko Ivanković, student 1. godine diplomski
 
Timove su vodili Luka Kalinovčić, ing., i Krešimir Malnar.
 
Ovogodišnji rezultat naših timova bio je vrlo dobar, kako slijedi:
 
Ukupni rezultati
 
ACM već preko 30 godina organizira ovo prestižno svjetsko natjecanje sveučilišnih studentskih timova i finale "Battle of the Brains", te ove godine na 40 regionalnih natjecanja širom svijeta, nastupa preko 7000 timova – 22000 studenata s 2000 sveučilišta od kojih će 80-90 najuspješnijih nastupiti na svjetskom studentskom ACM-ICPC natjecanju u Harbinu, Kina.
 
Zahvaljujemo se Hrvatskoj zajednici tehničke kulture za financijsku potporu u organizaciji ovog nastupa u Wroclawu i Fakultetu elektrotehnike i računalstva u Zagrebu radi pruženog domaćinstva održavanja natjecanja 15 timova studenata informatičara Sveučilišta u Zagrebu.
 
U Wroclawu, 8. studenog 2009.
Za Hrvatski savez informatičara
organizatora ovog nastupa
Priredio: Ivo Šeparović, dipl. ing.
 
Voditelji timova:
Luka Kalinovčić, ing.
Krešimir Malnar