logo
 
CERC 2013
The 2013 ACM ICPC Central Europe Regional Contest
 
Srednjoeuropsko regionalno studentsko ACM natjecanje
Krakow, Poljska, od 15. do 17. studenog 2013.
 
Ovogodišnje Srednjoeuropsko regionalno studentsko ACM natjecanje (CERC) po drugi puta održat će se u Krakowu, Poljska, ove godine u terminu od 15. do 17. studenog. Domaćin natjecanja je Theoretical Computer Science Department @ Jagiellonian University, dok će se samo natjecanje održati na Fakultetu matematike i računarstva na istom Sveučilištu.
 
CERC je jedno od brojnih regionalnih natjecanja diljem svijeta na kojima se timovi bore za pravo nastupa na finalu Svjetskog studentskog ACM ICPC natjecanja, koje će se sljedeće godine održati u Ekaterinburgu, Rusija, od 22. do 26. lipnja.
 
Na ovogodišnjem CERC-u nastupit će tri tima koji su postigli najbolje rezultate na Natjecanju timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta, održanom 26. listopada 2013. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.
 
Sva tri tima koja nastupaju dolaze sa Sveučilišta u Zagrebu, u sastavu:
 
ZAGREB 1
 
Stjepan Glavina, FER, student 1. godine diplomskog studija
Ivan Katanić, FER, student 3. godine preddiplomskog studija
Goran Žužić, FER, student 2. godine diplomskog studija
 
ZAGREB 2
 
Ivica Kičić, PMF-FO, student 3. godine preddiplomskog studija
Gustav Matula, FER, student 3. godine preddiplomskog studija
Marin Tomić, PMF-MO, student 1. godine prediplomskog studija
 
ZAGREB 3
 
Matija Milišić, FER, student 2. godine preddiplomskog studija
Antun Razum, FER, student 2. godine preddiplomskog studija
Tomislav Tunković, FER, student 2. godine preddiplomskog studija
 
Na CERC-u 2013 nastupit će 73 tima iz šest srednjoeuropskih zemalja (Češka, Hrvatska, Mađarska, Poljska, Slovačka i Slovenija), a natjecanje se sastoji od timskog rješavanja većeg broja (8-10) problemskih zadataka na algoritamskoj osnovi u programskim jezicima Pascal/C/C++, pod operativnim sustavom Linux na jednom računalu u trajanju od 5 sati.
 
Timove studenata Sveučilišta u Zagrebu na ovom natjecanju će voditi Boris Pavačić, stručni voditelj, i Krešimir Malnar, odgovorni voditelj.
 
Nastup na ovom jakom regionalnom natjecanju za studente informatičare Hrvatski savez informatičara organizira uz potporu Hrvatske zajednice tehničke kulture, i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, a vrijedan doprinos nastupu naših timova daje i naš dugogodišnji sponzor Omega software, informatička tvrtka iz Zagreba.
 
U Zagrebu, 12. studenog 2013. Za Hrvatski savez informatičara:
Krešimir Malnar, v.d. tajnik