logo
 
CERC 2014
The 2014 ACM ICPC Central Europe Regional Contest
 
Srednjoeuropsko studentsko ACM natjecanje
Krakow, Poljska, od 14. do 16. studenog 2014.
 
TIM SVEUČILIŠTA U ZAGREBU UVJERLJIVO OSVOJIO PRVO MJESTO U SREDNJOJ EUROPI!
 
Ovogodišnje Srednjoeuropsko studentsko ACM natjecanje (CERC) održalo se od 14. do 16. studenog po treći put u Krakowu, Poljska. Domaćin natjecanja bio je Theoretical Computer Science Department @ Jagiellonian University, dok se samo natjecanje održalo na Fakultetu matematike i računarstva na istom Sveučilištu.
 
Tri tima Sveučilišta u Zagrebu
 
Na CERC-u 2014 nastupilo je 79 timova iz sedam srednjoeuropskih zemalja (Austrija, Češka, Hrvatska, Mađarska, Poljska, Slovačka i Slovenija), a natjecanje se sastojalo od timskog rješavanja 12 problemskih zadataka na algoritamskoj osnovi u programskim jezicima C/C++/Java, pod operativnim sustavom Linux na jednom računalu u trajanju od 5 sati.
 
Na ovogodišnjem CERC-u nastupila su tri tima Sveučilišta u Zagrebu koji su postigli sljedeći uspjeh:
 
Zagreb 1 ZAGREB 1
 
Stjepan Glavina, FER, student 2. godine diplomskog studija
Ivan Katanić, FER, student 1. godine diplomskog studija
Gustav Matula, FER, student 1. godine diplomskog studija
1. MJESTO
 
Zagreb 2 ZAGREB 2
 
Mislav Balunović, PMF-MO, student 1. godine preddiplomskog studija
Ivica Kičić, PMF-FO, student 1. godine diplomskog studija
Marin Tomić, PMF-MO, student 2. godine prediplomskog studija
4. MJESTO
 
Zagreb 3 ZAGREB 3
 
Matija Milišić, FER, student 3. godine preddiplomskog studija
Antun Razum, FER, student 3. godine preddiplomskog studija
Tomislav Tunković, FER, student 3. godine preddiplomskog studija
9. MJESTO
 
KOMPLETNI REZULTATI
 
Fenomalan uspjeh našeg prvog tima u sastavu Stjepan Glavina, Ivan Katanić i Gustav Matula, svi studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, popraćen je i više nego odličnim uspjehom naših ostalih timova. S tim rezultatom naš prvoplasirani tim izborio je nastup na finalu Svjetskog studentskog ACM ICPC natjecanja, koje će se sljedeće godine od 16. do 21. svibnja održati u Maroku. Prema pravilima, samo jedan tim s nekog sveučilišta može izboriti pravo na nastup u finalu, bez obzira što su i drugi timovi s tog sveučilišta, kao u slučaju drugog tima Sveučilišta u Zagrebu, dovoljno visoko plasirani za plasman u finale.
 
Zagreb 1
 
Timove studenata Sveučilišta u Zagrebu na ovom natjecanju vodio je Goran Žužić, stručni voditelj, dok je odgovorni voditelj bio Krešimir Malnar.
Svoj doprinos ovom uspjehu dali su i ovdje prisutni članovi Organizacijskog odbora CERC-a 2015-2017 koje će se sljedeće tri godine održati u Zagrebu: doc. dr sc. Ante Đerek, Vjekoslav Giacometti, Aron Bohr i Alenka Dogan Capan.
 
Nastup naših informatičara na ovom jakom regionalnom natjecanju organizirao je Hrvatski savez informatičara koji je ranije organizirao i proveo sva studentska prednatjecanja za izbor naša tri tima koji nastupaju na ovom natjecanju. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.
 
U Krakowu, 16. studenog 2014. Za Hrvatski savez informatičara:
Krešimir Malnar, v.d. tajnik