IZVJEŠĆE SA NASTUPA STUDENATA ZAGREBAČKOG SVEUČILIŠTA

Srednjoeuropsko ACM natjecanje, CERC - 1999./2000.

Prag, Češka, 12. - 14. studenog 1999. 
Četvrta je godina da Hrvatski savez informatičara organizira nastup najuspješnijih studenata informatičara Zagrebačkog sveučilišta (koji su se iskazali kao srednjoškolci zastupajući Republiku Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima) na Regionalnom natjecanju timova studenata informatičara srednjoeuropskih sveučilišta CERC-u '99 (u sklopu svjetskog natjecanja studenata ACM), koje se održalo na Češkom tehničkom sveučilištu u Pragu od 12.-14. studenog 1999. godine, a nastupalo je 47 timova.
 

Ove godine nastupio je tim studenata Zagrebačkog sveučilišta u sastavu:

  1. Bojan Antolović, student 4. godine FER-a u Zagrebu
  2. Ante Đerek, student 4. godine PMF-a u Zagrebu
  3. Milan Mesić, student 2. godine FER-a u Zagrebu.

Voditelj tima bio je Ante Đerek.
 

Ovogodišnji rezultat našeg tima je najuspješniji do sada, a to je 4. mjesto po broju riješenih zadataka (5 od 8) i 10. mjesto prema vremenu izvršavanja programa, između 47 timova predstavnika srednjoeuropskih sveučilišta. Ovaj uspjeh je posebice vrijedan kada se zna da su naši studenti saznali za odlazak na ovo natjecanje samo 7 dana prije odlaska. Razlog za ovo kašnjenje je objektivne financijske naravi.

Ovo natjecanje se sastoji u timskom (tri studenta) rješavanju 8 problemskih zadataka na algoritamskoj osnovi u programskim jezicima PASCAL ili C i to na jednom računalu u vremenu od 5 sati.

Ovaj nastup hrvatskih studenata sa Zagrebačkog sveučilišta organizirao je Hrvatski savez informatičara, prema svom godišnjem programu u tehničkoj kulturi Republike Hrvatske. Svi dosadašnji nastupi studenata Zagrebačkog sveučilišta bili su organizirani pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i tehnologije Republike Hrvatske.
 

 • Zadaci i rjesenja

  Za organizatora nastupa
  Hrvatski savez informatičara
  Tajnik
  Ivo Šeparović, dipl. ing.

  U Zagrebu, 18. studeni 1999.