ACM ICPC
 
SREDNJOEUROPSKO STUDENTSKO ACM NATJECANJE 2015-2017
 
Hrvatski savez informatičara i Fakultet elektrotehnike i računarstva
Sveučilišta u Zagrebu potpisali Sporazum o domaćinstvu
 
Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu potpisan je 18. rujna 2014. godine Sporazum između Hrvatskog saveza informatičara i Fakulteta elektrotehnike i računarstva o suradnji na organizaciji Srednjoeuropskog studentskog ACM natjecanja (Central Europe Regional Contest) u Hrvatskoj u godinama 2015., 2016. i 2017.
 
Prema navedenom Sporazumu Fakultet elektrotehnike i računarstva pružit će domaćinstvo u vidu prostora, opreme i osoblja Srednjoeuropskom studentskom ACM natjecanju koje će glavni organizator Hrvatski savez informatičara organizirati tri uzastopne godine (od 2015. do 2017.) u Zagrebu. Sporazum su potpisali prof. dr. sc. Nedjeljko Perić, dekan FER-a i Alen Spiegl, dipl. ing., predsjednik Hrvatskog saveza informatičara.
 
Potpisivanju sporazuma nazočili su i prof. dr. sc. Mislav Grgić, novi dekan FER-a, prof. dr. sc. Gordan Gledec, novi prodekan FER-a za znanost, doc. dr sc. Ante Đerek, predsjednik Znanstvenog povjerenstva CERC-a i Krešimir Malnar, v.d. tajnik Hrvatskog saveza informatičara.
 
Ante Đerek, Alen Spiegl, Nedjeljko Perić, Mislav Grgić i Gordan Gledec
 
Ante Đerek, Alen Spiegl, Nedjeljko Perić, Mislav Grgić i Gordan Gledec
 
Srednjoeuropsko studentsko ACM natjecanje jedno je od regionalnih studentskih informatičkih natjecanja na kojima se biraju timovi za finale Svjetskog ACM ICPC natjecanja (najznačajnijeg studentskog natjecanja u programiranju). Na CERC-u nastupaju timovi iz šest srednjoeuropskih zemalja: Češke, Hrvatske, Mađarske, Poljske, Slovačke i Slovenije i slovi kao jedno od najjačih regionalnih natjecanja.
 
Hrvatski studentski timovi na ovom natjecanju nastupaju od 1996. godine s odličnim uspjehom. Među 70-tak timova koji svake godine nastupe, hrvatski studenti redovno zauzimaju visoka mjesta na ljestvici ukupnih rezultata, a u dva navrata uspjeli su se plasirati i na finala Svjetskog ACM ICPC natjecanja – 2008. i 2014. godine.
 
U Zagrebu, 19. rujna 2014. Za Hrvatski savez informatičara:
Krešimir Malnar, v.d. tajnik