DAN HRVATSKOG SAVEZA INFORMATIČARA 2021
 
6. siječnja 2022.
 
Dan Hrvatskog saveza informatičara tradicionalno je prilika da se na kraju godine prisjetimo svih uspješno provedenih programa, postignutih rezultata i osvojenih medalja naših mladih informatičara. Sveprisutan virus spriječio je tradicionalno druženje ali je Dan HSIN-a 2021. ipak održan online, 6. siječnja 2022. godine.
 
Svima koji su se priključili ovom događanju obratili su se Vlado Lendvaj, predsjednik HSIN-a i Krešimir Malnar, tajnik HSIN-a.
 
Uslijedilo je proglašenje najuspješnijih natjecatelja koji su na Hrvatskoj Logo Ligi u sezoni 2020/2021 osvojili jedno od prva tri mjesta u svakom razredu (učenici od 1. do 8. razreda osnovne škole) kao i proglašenje najuspješnije ekipe i voditelja tih ekipa.
 
Proglašeni su i najuspješniji natjecatelji na Hrvatskom otvorenom natjecanju u informatici koji su u sezoni 2021/2022 osvojili jedno od prva tri mjesta u svakom razredu, od 2. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole. Proglašene su i najuspješnije osnovnoškolske i srednjoškolske ekipe, kao i njihovi voditelji.
 
Prisjetili smo se i članova reprezentacija i njihovih voditelja koji su u 2021. godini sudjelovali na međunarodnim informatičkim natjecanjima: 28. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi, 33. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, 4. europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi i 1. europskoj informatičkoj olimpijadi za djevojke.
 
 
Događaju su prisustvovali natjecatelji, mentori i stručni suradnici HSIN-a a neki od njih su sa svima prisutnima podijelili i svoje dojmove, zahvale i pohvale na organizirane programe.
 
PREZENTACIJA
U Zagrebu, 7. siječnja 2022. Za Hrvatski savez informatičara:
Krešimir Malnar, tajnik