logo


O DMIH-u


Hrvatski savez informatičara (HSIN), u suorganizaciji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske i Zavodom za školstvo Republike Hrvatske i pod pokroviteljstvom Hrvatske zajednice tehničke kulture, organizira 15. Dane mladih informatičara Hrvatske - DMIH 2006, državno natjecanje i smotru softverskih radova učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske iz područja informatike-računalstva.

DMIH 2006 održava se u Crikvenici od 8. do 13. svibnja 2006. godine. Škola domaćin ovogodišnjeg natjecanja i smotre je SŠ dr. Antuna Barca u Crikvenici , a programi se odvijaju u prostorima hotela OMORIKA i AD TURRES, gdje će se okupiti najbolji mladi informatičari Republike Hrvatske i njihovi mentori, koji su to pravo stekli postignutim rezultatima na županijskim natjecanjima i smotrama održanima 7. ožujka 2006. godine.
Sve programe na DMIH-u provode stručni suradnici HSIN-a i Državno povjerenstvo na čelu s prof. dr. sc. Igorom Urbihom.

U programima DMIH-a natjecat će se ukupno 139 učenika. Njih će pratiti i 58 mentora - profesora informatike.
Od 76 osnovnoškolaca pozvanih na DMIH 34 učenika natjecat će se u programskom jeziku LOGO, a 33 u programskim jezicima BASIC/PASCAL, dok će na smotri biti predstavljeno 15 autorskih softverskih radova.
Od 63 srednjoškolca 41 učenik će se kroz dva dana natjecati u rješavanju problemskih zadataka u programskim jezicima PASCAL/C/C++, a ostali će na smotri predstaviti 15 autorskih softverskih radova.

15 do 20 učenika - najuspješnijih srednjoškolaca na ovom Državnom natjecanju, steći će pravo sudjelovanja na XII. HRVATSKOJ INFORMATIČKOJ OLIMPIJADI - HIO 2006, 12. svibnja 2006.
Ova se nacionalna informatička olimpijada održava po uzoru na nacionalne informatičke olimpijade drugih država, koje kao i Republika Hrvatska sudjeluju na međunarodnim informatičkim natjecanjima.
Najuspješnijih 6 do 8 učenika s XII. HIO još će se jednom natjecati na Izbornim pripremama, a ti rezultati će se pribrojati rezultatima s XII. HIO, te će tako četvorica najuspješnijih postati članovi hrvatske reprezentacije za nastup na XIII. Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi - CEOI 2006 (Vrsar - Hrvatska, od 1. do 8. srpnja) i XVIII. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi - IOI 2006 (Merida - Meksiko, od 13. do 20. kolovoza).

Generalni sponzor ovog najzahtjevnijeg i najvažnijeg programa HSIN-a je tvrtka KONČAR - Elektronika i informatika, koja će nam posuditi 50 računala najnovije tehnologije za natjecanja i darovati vrijedne nagrade najboljima.
Ovo natjecanje i smotra softverskih radova organizirani su pod pokroviteljstvom Grada Crikvenice i Turističke zajednice Grada Crikvenice.
Glavni sponzor, kako ove manifestacije tako i cjelogodišnjeg programa HSIN-a za 2006. godinu, je
T-Hrvatski Telekom, koji će nam uz brzi internet i 20 računala osigurati i vrijedne nagrade za najuspješnije natjecatelje.

Organizator DMIH-a 2006
Ivo Šeparović, dipl. ing.