DMIH 2007 Logo
 
O DMIH-u
 
Hrvatski savez informatičara (HSIN), u suorganizaciji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske i Agencijom za odgoj i obrazovanje i pod pokroviteljstvom Hrvatske zajednice tehničke kulture, organizira 16. Dane mladih informatičara Hrvatske - DMIH 2007, državno natjecanje i smotru softverskih radova učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske iz područja informatike-računalstva.
 
DMIH 2007 održava se u Zagrebu od 16. do 21. travnja 2007. godine. Škola domaćin ovogodišnjeg natjecanja i smotre je XIII. gimnazija iz Zagreba, a programi se odvijaju u prostorima hotela PORIN, gdje će se okupiti najbolji mladi informatičari Republike Hrvatske i njihovi mentori, koji su to pravo stekli postignutim rezultatima na županijskim natjecanjima i smotrama održanima 22. veljače 2007. godine.
Sve programe na DMIH-u provode stručni suradnici HSIN-a i Državno povjerenstvo na čelu s prof. dr. sc. Igorom Urbihom.
 
U programima DMIH-a natjecat će se ukupno 128 učenika. Njih će pratiti i 55 mentora - profesora informatike.
Od 63 osnovnoškolca pozvanih na DMIH 33 učenika natjecat će se u programskom jeziku LOGO, 34 u programskim jezicima BASIC/PASCAL, dok će na smotri biti predstavljeno 12 autorskih softverskih radova.
Od 65 srednjoškolaca 47 učenika će se kroz dva dana natjecati u rješavanju problemskih zadataka u programskim jezicima PASCAL/C/C++, a ostali će na smotri predstaviti 15 autorskih softverskih radova.
Pozvani učenici i profesori iz Grada Zagreba neće stanovati u hotelu Porin, ali imaju pravo na doručak, ručak i večeru, počevši od večere u utorak, 16. travnja.
 
15 do 20 učenika - najuspješnijih srednjoškolaca na ovom Državnom natjecanju, steći će pravo sudjelovanja na XIII. HRVATSKOJ INFORMATIČKOJ OLIMPIJADI - HIO 2007, 20. travnja 2007.
Ova se nacionalna informatička olimpijada održava po uzoru na nacionalne informatičke olimpijade drugih država, koje kao i Republika Hrvatska sudjeluju na međunarodnim informatičkim natjecanjima.
Najuspješnijih 6 do 8 učenika s XIII. HIO još će se jednom natjecati na Izbornim pripremama, a ti rezultati će se pribrojati rezultatima s XIII. HIO, te će tako četvorica najuspješnijih postati članovi hrvatske reprezentacije za nastup na XIV. Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi - CEOI 2007 (Brno - Češka, od 1. do 7. srpnja) i XIX. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi - IOI 2007 (Zagreb - Hrvatska, od 15. do 22. kolovoza).
 
Generalni sponzor ovog najzahtjevnijeg i najvažnijeg programa HSIN-a je tvrtka KONČAR - Elektronika i informatika, koja će nam posuditi 60 računala najnovije tehnologije za natjecanja i darovati vrijedne nagrade najboljima.
Ovo natjecanje i smotra softverskih radova organizirani su pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Turističke zajednice Grada Zagreba.
Glavni sponzor, kako ove manifestacije tako i cjelogodišnjeg programa HSIN-a za 2007. godinu, je T-Hrvatski Telekom, koji će nam uz brzi internet i 20 računala osigurati i nagrade za najuspješnije natjecatelje.
 
Organizator DMIH-a 2007
Ivo Šeparović, dipl. ing.