DMIH 2021 Logo
 
DANI MLADIH INFORMATIČARA HRVATSKE
 
DMIH 2021
 
XV. gimnazija, Zagreb
 
od 23. do 25. travnja 2021.
 
GALERIJA FOTOGRAFIJA
 
Poštovani učenici/roditelji/mentori,
 
i ove godine održavamo Dane mladih informatičara Hrvatske (DMIH), manifestaciju u sklopu koje će se održati tri informatičke olimpijade na kojima će nastupiti 59 najboljih učenika informatičara osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske.
 
Nakon prošlogodišnjeg lansiranja, ponovo održavamo Hrvatsku Logo olimpijadu (HLO), natjecanje s ciljem jačanja i afirmacije programskog jezika Logo, koja je prošle godine naišla na odličan prijem kod mentora i učenika.
 
Dan kasnije, održat će se jubilarna 10. juniorska hrvatska informatička olimpijada (JHIO), na kojoj će se učenici boriti za pravo sudjelovanja na Juniorskim izbornim pripremama. Deset učenika osnovnih škola sudjeluje i na HLO i na JHIO.
 
Za kraj, po 27. put organiziramo Hrvatsku informatičku olimpijadu (HIO), na kojoj će se učenici u jakoj konkurenciji boriti za pravo sudjelovanja na Izbornim pripremama.
 
Svim učenicima koji će tijekom nadolazećeg vikenda sudjelovati na ovim informatičkim olimpijadama čestitamo na velikom uspjehu, a neka pobijede najbolji.
 
Krešimir Malnar
tajnik Hrvatskog saveza informatičara
 
petak, 23. travnja
 
Na Hrvatskoj Logo olimpijadi sudjeluje 21 učenik osnovnih škola s nacionalnih natjecanja u školskoj godini 2020/2021 (Hrvatska Logo Liga u organizaciji HSIN-a i Državno natjecanje iz informatike u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog saveza informatičara).
 
subota, 24. travnja
 
Na Juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi sudjeluje 25 učenika osnovnih škola s nacionalnih natjecanja u školskoj godini 2020/2021 (Hrvatsko otvoreno natjecanje iz informatike u organizaciji HSIN-a i Državno natjecanje iz informatike u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog saveza informatičara).
 
nedjelja, 25. travnja
 
Na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi sudjeluje 23 učenika srednjih škola s nacionalnih natjecanja u školskoj godini 2020/2021 (Hrvatsko otvoreno natjecanje iz informatike u organizaciji HSIN-a i Državno natjecanje iz informatike u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog saveza informatičara).
 
Organizacijski odbor
 
Nikola Dmitrović, prof. savjetnik
Matej Ferenčević
Krešimir Malnar
Frano Mihaljević
Ivan Paljak