DMIH 2022 Logo
 
DANI MLADIH INFORMATIČARA HRVATSKE
 
DMIH 2022
 
Visoko učilište Algebra, Gradišćanska 24, Zagreb
 
od 27. do 29. svibnja 2022.
 
GALERIJA FOTOGRAFIJA
 
Poštovani učenici/roditelji/mentori,
 
i ove godine, po treći put, održavamo Dane mladih informatičara Hrvatske (DMIH), manifestaciju u sklopu koje će se održati tri informatičke olimpijade na kojima će nastupiti 69 najboljih učenika informatičara osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske.
 
Nakon dvije uspješno organizirane olimpijade, i dalje nastavljamo s Hrvatskom Logo olimpijadom (HLO), natjecanjem s ciljem jačanja i afirmacije programskog jezika Logo, koja je prošle dvije godine naišla na odličan prijem kod mentora i učenika.
 
Dan kasnije održat će se 11. juniorska hrvatska informatička olimpijada (JHIO) na kojoj će se učenici boriti za pravo sudjelovanja na Juniorskim izbornim pripremama. Četiri učenika osnovnih škola sudjeluje i na HLO i na JHIO.
 
Za kraj, po 28. put organiziramo Hrvatsku informatičku olimpijadu (HIO) na kojoj će se učenici u stvarno jakoj konkurenciji boriti za pravo sudjelovanja na Izbornim pripremama.
 
Svim učenicima koji će tijekom uzbudljivog posljednjeg vikenda u svibnju sudjelovati na ovim informatičkim olimpijadama čestitamo na velikom uspjehu, a neka pobijede najbolji.
 
Krešimir Malnar
tajnik Hrvatskog saveza informatičara
 
petak, 27. svibnja
 
Na Hrvatskoj Logo olimpijadi sudjeluje 27 učenika osnovnih škola s nacionalnih natjecanja u školskoj godini 2021/2022 (Hrvatska Logo Liga u organizaciji HSIN-a i Državno natjecanje iz informatike u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog saveza informatičara).
 
subota, 28. svibnja
 
Na Juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi sudjeluju 24 učenika osnovnih škola s nacionalnih natjecanja u školskoj godini 2021/2022 (Hrvatsko otvoreno natjecanje iz informatike u organizaciji HSIN-a i Državno natjecanje iz informatike u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog saveza informatičara).
 
nedjelja, 29. svibnja
 
Na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi sudjeluju 22 učenika srednjih škola s nacionalnih natjecanja u školskoj godini 2021/2022 (Hrvatsko otvoreno natjecanje iz informatike u organizaciji HSIN-a i Državno natjecanje iz informatike u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog saveza informatičara).
 
Organizacijski odbor
 
Nikola Dmitrović
Matej Ferenčević
Krešimir Malnar
Frano Mihaljević
Ivan Paljak