DMIH 2023 Logo
 
DANI MLADIH INFORMATIČARA HRVATSKE
 
DMIH 2023
 
Visoko učilište Algebra, Gradišćanska 24, Zagreb
 
od 19. do 21. svibnja 2023.
 
GALERIJA FOTOGRAFIJA
 
Poštovani učenici/roditelji/mentori,
 
i ove godine, po četvrti put, održavamo Dane mladih informatičara Hrvatske (DMIH), manifestaciju u sklopu koje će se održati tri informatičke olimpijade na kojima će nastupiti 66 najboljih učenika informatičara osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske.
 
Nakon tri uspješno organizirane olimpijade, i dalje nastavljamo s Hrvatskom Logo olimpijadom (HLO), natjecanjem s ciljem jačanja i afirmacije programskog jezika Logo, koja je prošle tri godine naišla na odličan prijem kod mentora i učenika.
 
Dan kasnije održat će se 12. juniorska hrvatska informatička olimpijada (JHIO) na kojoj će se učenici boriti za pravo sudjelovanja na Juniorskim izbornim pripremama.
 
Za kraj, po 29. put organiziramo Hrvatsku informatičku olimpijadu (HIO) gdje će se učenici u stvarno jakoj konkurenciji boriti za pravo sudjelovanja na Izbornim pripremama.
 
Svim učenicima koji će sudjelovati na ovim informatičkim olimpijadama čestitamo na velikom uspjehu, a neka pobijede najbolji.
 
Krešimir Malnar
tajnik Hrvatskog saveza informatičara
 
petak, 19. svibnja
 
Na Hrvatskoj Logo olimpijadi sudjeluje 25 učenika osnovnih škola s nacionalnih natjecanja u školskoj godini 2022/2023 (Hrvatska Logo Liga u organizaciji HSIN-a i Državno natjecanje iz informatike u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog saveza informatičara).
 
subota, 20. svibnja
 
Na Juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi sudjeluju 24 učenika osnovnih škola s nacionalnih natjecanja u školskoj godini 2022/2023 (Hrvatsko otvoreno natjecanje iz informatike u organizaciji HSIN-a i Državno natjecanje iz informatike u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog saveza informatičara).
 
nedjelja, 21. svibnja
 
Na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi sudjeluje 25 učenika srednjih škola s nacionalnih natjecanja u školskoj godini 2022/2023 (Hrvatsko otvoreno natjecanje iz informatike u organizaciji HSIN-a i Državno natjecanje iz informatike u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog saveza informatičara).
 
Organizacijski odbor
 
Nikola Dmitrović
Matej Ferenčević
Krešimir Malnar
Frano Mihaljević
Ivan Paljak
Patrick Pavić