DRŽAVNO NATJECANJE IZ INFORMATIKE 2018
 
Hotel Zora, Primošten
od 13. do 16. ožujka
 
REZULTATI
 
Logo
 
Primjena algoritama - Osnovne škole
 
Primjena algoritama - Srednje škole
 
GALERIJA FOTOGRAFIJA
 
Ožujak je mjesec tradicionalno rezerviran za Državno natjecanje iz informatike koje će se i ove godine održati u Primoštenu od 13. do 16. ožujka ove godine. Nakon provedenih školskih i županijskih natjecanja diljem Hrvatske, pravo nastupa na Državnom natjecanju iz informatike steklo je preko 160 učenika od osnovnih i srednjih škola koji će se natjecati u nekoliko kategorija - Logo, Primjena algoritama, Osnove informatike i Razvoj softvera. Na natjecanju će ih pratiti i preko 100 mentora.
 
Organizatori ovogodišnjeg natjecanja su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Hrvatski savez informatičara.
 
Hrvatski savez informatičara kao suorganizator ovog natjecanja (u kategorijama Logo, Primjena algoritama OŠ i Primjena algoritama SŠ, uz tehničku podršku i organizaciju računala, mreže i evaluacije), sudjeluje sa svojim najboljim stručnim suradnicima, redom bivšim natjecateljima u osnovnoj i srednjoj školi i na fakultetu, ali i priznatim profesorima i mentorima iz informatike i programiranja.
 
Učenici osnovnih škola koji postignu najbolje rezultate bit će pozvani na Juniorsku hrvatsku informatičku olimpijadu 2018 (Zagreb, 24. ožujka), dok će najbolji učenici srednjih škola biti pozvani na Hrvatsku informatičku olimpijadu 2018 (Zagreb, 25. ožujka). Pravila o pozivanju na navedena natjecanja bit će objavljena uskoro.
 
Više informacija možete pronaći i na službenoj web stranici informatika.azoo.hr, a svim natjecateljima želimo puno sreće na ovom i svim daljnjim natjecanjima.