EJOI 2022 Logo
 
6th EUROPEAN JUNIOR OLYMPIAD IN INFORMATICS - EJOI 2022
 
6. EUROPSKA JUNIORSKA INFORMATIČKA OLIMPIJADA 2022
 
Kijev, Ukrajina, od 19. do 25. rujna 2022.
 
ZLATO I DVIJE BRONCE ZA IZVRSNE MLADE HRVATSKE INFORMATIČARE
 
Na 6. europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi - EJOI 2022, koja se od 19. do 25. rujna održala u Kijevu, Ukrajina uz online sudjelovanje svih zemalja, naša juniorska informatička reprezentacija ove je godine polučila izvrstan uspjeh i u službenoj konkurenciji 91 natjecatelja iz 25 zemalja (u neslužbenoj konkurenciji nastupio je još 81 natjecatelj) osvojila JEDNU ZLATNU I DVIJE BRONČANE medalje, kao i jednu pohvalu.
 
Republiku Hrvatsku na ovom je natjecanju zastupao tim sastavljen od četiri učenika osnovnih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Zagreb, 28. svibnja), te Juniorskim izbornim pripremama (Zagreb, 18. i 19. lipnja).
 
Lovro Tunjić, Dino Hadžić, Fabijan Cikač i Karlo Brčić
Lovro Tunjić, Dino Hadžić, Fabijan Cikač i Karlo Brčić
 
Medalja Ime i prezime Razred/Škola (u šk. god. 2021/2022)
ZLATO FABIJAN CIKAČ 8. razred, OŠ Kajzerica Zagreb
BRONCA KARLO BRČIĆ 8. razred, OŠ Kajzerica Zagreb
BRONCA LOVRO TUNJIĆ 8. razred, OŠ Tituša Brezovačkog Zagreb
POHVALA DINO HADŽIĆ 7. razred, OŠ Ljubljanica Zagreb
 
KOMPLETNI REZULTATI
 
Odgovorni voditelj reprezentacije bio je Nikola Dmitrović, prof., stručni voditelj Patrick Pavić, a u organizaciji ovog nastupa još su sudjelovali Matej Ferenčević, Vito Anić i Fran Babić. Odgovorni organizator ovog nastupa, a ujedno i član Upravnog odbora Europske juniorske informatičke olimpijade, bio je Krešimir Malnar.
 
 
Uspjeh naših mladih informatičara prvenstveno je zasluga njih samih, kao i njihovih učitelja, mentora, roditelja i stručnih suradnika Hrvatskog saveza informatičara, ali svakako bismo istaknuli da svi članovi reprezentacije dio svog uspjeha duguju i mentorima iz Zagrebačkog računalnog saveza, članice Hrvatskog saveza informatičara.
 
 
Ovo natjecanje se, prema propozicijama, sastoji od rješavanja 6 problemskih zadataka kroz dva dana natjecanja, u programskim jezicima C++ i Java. Učenici se natječu pojedinačno, a svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika i dva voditelja.
 
 
Nastup naših mladih informatičara na 6. europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi organizirao je Hrvatski savez informatičara, dok je XV. gimnazija pružila domaćinstvo nastupu naših natjecatelja.
Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
 
U Zagrebu, 25. rujna 2022. Za Hrvatski savez informatičara
Krešimir Malnar, tajnik