EJOI 2023 Logo
 
7th EUROPEAN JUNIOR OLYMPIAD IN INFORMATICS - EJOI 2023
 
7. EUROPSKA JUNIORSKA INFORMATIČKA OLIMPIJADA 2023
 
Kutaisi, Gruzija, od 8. do 14. rujna 2023.
 
ZLATO I DVIJE BRONCE ZA IZVRSNE MLADE HRVATSKE INFORMATIČARE
 
Na 7. europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi - EJOI 2023, koja se od 8. do 14. rujna održala u Kutaisi, Gruzija naša juniorska informatička reprezentacija ove je godine polučila izvrstan uspjeh i u konkurenciji 96 natjecatelja iz 24 zemlje osvojila JEDNU ZLATNU I DVIJE BRONČANE medalje.
 
Republiku Hrvatsku na ovom je natjecanju predstavljao tim sastavljen od četiri učenika osnovnih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Zagreb, 20. svibnja), te Juniorskim izbornim pripremama (Zagreb, 9. i 11. lipnja).
 
Ivo Pavičić, Dino Hadžić, Gabriel Katić i Vito Toševski
Ivo Pavičić, Dino Hadžić, Gabriel Katić i Vito Toševski
 
Medalja Ime i prezime Razred/Škola (u šk. god. 2022/2023)
ZLATO DINO HADŽIĆ 8. razred, OŠ Ljubljanica Zagreb
BRONCA IVO PAVIČIĆ 7. razred, OŠ Matka Laginje Zagreb
BRONCA VITO TOŠEVSKI 8. razred, OŠ don Lovre Katića Solin
- GABRIEL KATIĆ 8. razred, OŠ Bartola Kašića Zagreb
 
KOMPLETNI REZULTATI
 
Stručni voditelj reprezentacije bio je Vito Anić, dok je odgovorni organizator ovog nastupa, a ujedno i član Upravnog odbora (ove godine reizabran na još jedan trogodišnji mandat) Europske juniorske informatičke olimpijade bio Krešimir Malnar.
 
Uspjeh naših mladih informatičara prvenstveno je zasluga njih samih, kao i njihovih učitelja, mentora, roditelja i stručnih suradnika Hrvatskog saveza informatičara, ali svakako bismo istaknuli da svi članovi reprezentacije dio svog uspjeha duguju i mentorima iz Zagrebačkog računalnog saveza, članice Hrvatskog saveza informatičara.
 
 
Ovo natjecanje se, prema propozicijama, sastoji od rješavanja 6 problemskih zadataka kroz dva dana natjecanja, u programskim jeziku C++. Učenici se natječu pojedinačno, a svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika (rođeni 2008. godine ili mlađi) i dva voditelja.
 
Nastup naših mladih informatičara na ovom natjecanju i stručne pripreme koje su prethodile nastupu organizirao je Hrvatski savez informatičara.
Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
 
U Kutaisi, 13. rujna 2023. Za Hrvatski savez informatičara
Krešimir Malnar, tajnik