Festival tehničke kulture
 
FESTIVAL TEHNIČKE KULTURE 2014
 
Zagreb / Boćarski dom
 
od 23. do 25. svibnja 2014.
 
Hrvatski savez informatičara poziva Vas na drugi Festival tehničke kulture koji će se održati od 23. do 25. svibnja 2014. u Boćarskom domu u Zagrebu.
 
Na Festivalu će Hrvatski savez informatičara kroz cjelodnevni program predstaviti svoje programe (ljetne i zimske škole, smotra softverskih radova, Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici, Hrvatska informatička olimpijada, ...) organizirati igru znanja za posjetitelje (rješavanje lakših problemskih zadataka: programiranje - Python, C++/STL), najaviti međunarodna informatička natjecanja u 2014. godini, a u petak u 13:00 predstaviti hrvatske informatičke reprezentacije srednjoškolaca za nastup na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi (lipanj, Njemačka) i Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi (srpanj, Tajvan), te tim Sveučilišta u Zagrebu koji će nastupiti u finalu Svjetskog studentskog ACM ICPC natjecanja (lipanj, Rusija).
 
Festival tehničke kulture Hrvatska zajednica tehničke kulture u suradnji s nacionalnim savezima tehničke kulture organizira po drugi put, a na Festivalu će se promovirati programi tehničke kulture kroz različite besplatne radionice, projekcije i izložbe sa svrhom popularizacije tehničke kulture, te će se održati 26. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske. Kao gosti Hrvatske zajednice tehničke kulture, na Festivalu će se predstaviti Zajednica tehničke kulture Grada Splita, Zajednica tehničke kulture Rijeke i Zagrebačka zajednica tehničke kulture.
 
Otvorenje Festivala bit će u petak, 23. svibnja u 12:00 sati.
 
Više informacija potražite na web stranicama Festivala ovdje, dok raspored svih događanja potražite ovdje.
 
Neke od fotografija s prvog izdanja Festivala, održanog prošle godine:
 


 
U Zagrebu, 19. svibnja 2014. Voditelj programa
Aron Bohr
 
Za Hrvatski savez informatičara
Krešimir Malnar, v.d. tajnik