Festival tehničke kulture
 
FESTIVAL TEHNIČKE KULTURE 2015
 
Zagreb / Boćarski dom
 
od 15. do 17. svibnja 2015.
 
Hrvatski savez informatičara poziva Vas na drugi Festival tehničke kulture koji će se održati od 15. do 17. svibnja 2015. u Boćarskom domu u Zagrebu.
 
Na Festivalu će Hrvatski savez informatičara kroz cjelodnevni program predstaviti svoje programe (ljetne i zimske škole, smotra softverskih radova, Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici, Hrvatska informatička olimpijada, ...) organizirati igru znanja za posjetitelje (rješavanje lakših problemskih zadataka: programiranje - Python, C++/STL), najaviti međunarodna informatička natjecanja u 2015. godini, a u petak u 12:00, odmah nakon službenog otvaranja, predstaviti hrvatske informatičke reprezentacije srednjoškolaca za nastup na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi (lipanj, Češka) i Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi (srpanj, Kazahstan), te najaviti nastup tima Sveučilišta u Zagrebu koji se upravo nalazi u Maroku na finalu Svjetskog studentskog ACM ICPC natjecanja.
 
Festival tehničke kulture Hrvatska zajednica tehničke kulture u suradnji s nacionalnim savezima tehničke kulture organizira po treći put, a na Festivalu će se promovirati programi tehničke kulture kroz različite besplatne radionice, projekcije i izložbe sa svrhom popularizacije tehničke kulture, te će se održati 27. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske. Kao gosti Hrvatske zajednice tehničke kulture, na Festivalu će se predstaviti Zagrebačka zajednica tehničke kulture, Zajednica tehničke kulture Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije te Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka.
 
Otvorenje Festivala bit će u petak, 15. svibnja u 12:00 sati.
 
Više informacija potražite u najavi, kao i u rasporedu svih događanja.
 
Kako je bilo prošle godine na Festivalu pogledajte u zabavnom video uratku, kao i u fotogaleriji, dok su ovo neke od fotografija s prvog izdanja Festivala 2013. godine:
 


 
U Zagrebu, 14. svibnja 2015. Voditelj programa
Aron Bohr
 
Za Hrvatski savez informatičara
Krešimir Malnar, v.d. tajnik