HIOD 2023 Logo
 
1. HRVATSKA INFORMATIČKA OLIMPIJADA ZA DJEVOJKE
 
HIOD 2023
 
XV. gimnazija, Zagreb
 
10. lipnja 2023.
 
ŠTO JE HRVATSKA INFORMATIČKA OLIMPIJADA ZA DJEVOJKE?
 
Hrvatska informatička olimpijada za djevojke, u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara, godišnje je informatičko natjecanje učenica srednjih škola Republike Hrvatske, koje se odvija po uzoru i u skladu s pravilima Hrvatske informatičke olimpijade i međunarodnih informatičkih natjecanja.
Na ovom natjecanju sudjelovat će 15-25 najuspješnijih učenica srednjih škola s nacionalnih natjecanja u školskoj godini 2022/2023 (Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici u organizaciji HSIN-a i Državno natjecanje iz informatike u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog saveza informatičara), koji će tijekom 4 sata natjecanja rješavati 3-5 problemskih zadataka na algoritamskoj osnovi, čija će rješenja kodirati u programskim jezicima Python i C/C++. Dugogodišnji stručni suradnici HSIN-a, sve redom naši najbolji bivši natjecatelji, osiguravaju im teške i kvalitetne ali primjerene zadatke, najbolje okruženje za natjecanje i objektivno i pravedno ocjenjivanje.
Najboljim natjecateljicama na 1. hrvatskoj informatičkoj olimpijadi za djevojke Hrvatski savez informatičara dodijelit će diplome i medalje, a četiri najbolje plasirane natjecateljice ostvarit će pravo nastupa u informatičkoj reprezentaciji djevojaka Republike Hrvatske na Europskoj informatičkoj olimpijadi za djevojke.
Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
 
Znanstveno povjerenstvo
Marin Kišić, predsjednik
Martina Licul
 
Povjerenstvo za provedbu i evaluaciju
Matej Ferenčević
 
Organizacija
Alenka Dogan Capan, pomoćnica tajnika HSIN-a
Krešimir Malnar, tajnik HSIN-a