HLO 2020 Logo
 
1. HRVATSKA LOGO OLIMPIJADA
 
HLO 2020
 
Visoko učilište Algebra, Ilica 242, Zagreb
 
13. i 16. srpnja 2020.
 
ŠTO JE HRVATSKA LOGO OLIMPIJADA?
 
Hrvatska Logo olimpijada, u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara, godišnje je informatičko natjecanje učenika osnovnih škola Republike Hrvatske, kojim se žele okupiti učenici koji su tijekom školske godine postigli najbolji uspjeh na natjecanjima u programskom jeziku Logo.
Na ovom natjecanju sudjelovat će 20-25 najuspješnijih učenika osnovnih škola s nacionalnih natjecanja u školskoj godini 2019/2020 (Hrvatska Logo Liga u organizaciji HSIN-a i Državno natjecanje u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog saveza informatičara), koji će tijekom 3 sata natjecanja rješavati 4-6 zadataka. Dugogodišnji stručni suradnici HSIN-a, sve redom naši najbolji bivši natjecatelji, osiguravaju im teške i kvalitetne ali primjerene zadatke, najbolje okruženje za natjecanje i objektivno i pravedno ocjenjivanje.
Najboljim natjecateljima na 1. hrvatskoj Logo olimpijadi Hrvatski savez informatičara dodijelit će diplome i zlatnu, srebrnu i brončanu medalju.
Hrvatsku Logo olimpijadu HSIN ove godine organizira prvi puta, a s ciljem jačanja i afirmacije programskoj jezika Logo. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
 
Znanstveno povjerenstvo
Frano Mihaljević, predsjednik
Marija Gegić
Mihael Liskij
Ivan Paljak
 
Organizacija
Alenka Dogan Capan, pomoćnica tajnika HSIN-a
Krešimir Malnar, tajnik HSIN-a