HLO 2023 Logo
 
4. HRVATSKA LOGO OLIMPIJADA
 
HLO 2023
 
19. svibnja 2023.
 
 
ŠTO JE HRVATSKA LOGO OLIMPIJADA?
 
Hrvatska Logo olimpijada, u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara, godišnje je informatičko natjecanje učenika osnovnih škola Republike Hrvatske, kojim se žele okupiti učenici koji su tijekom školske godine postigli najbolji uspjeh na natjecanjima u programskom jeziku Logo.
Na ovom natjecanju sudjelovat će 15-25 najuspješnijih učenika osnovnih škola s nacionalnih natjecanja u školskoj godini 2022/2023 (Hrvatska Logo Liga u organizaciji HSIN-a i Državno natjecanje iz informatike u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog saveza informatičara), koji će tijekom 3 sata natjecanja rješavati 4-6 zadataka. Dugogodišnji stručni suradnici HSIN-a, sve redom naši najbolji bivši natjecatelji, osiguravaju im teške i kvalitetne ali primjerene zadatke, najbolje okruženje za natjecanje i objektivno i pravedno ocjenjivanje.
Najboljim natjecateljima na 4. hrvatskoj Logo olimpijadi Hrvatski savez informatičara dodijelit će diplome i medalje.
Hrvatsku Logo olimpijadu HSIN ove godine organizira četvrti put, a s ciljem jačanja i afirmacije programskoj jezika Logo. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
 
Znanstveno povjerenstvo
Frano Mihaljević, predsjednik
Marin Kupanovac
Domagoj Sabolić
Ivana Žužić
 
Organizacija
Alenka Dogan Capan, pomoćnica tajnika HSIN-a
Krešimir Malnar, tajnik HSIN-a