PREDSJEDNIK MESIĆ PRIMIO IZASLANSTVO HRVATSKOG SAVEZA INFORMATIČARA
 
Zagreb, 20.12.2007. - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Hrvatskog saveza informatičara u čijoj organizaciji je u kolovozu ove godine uspješno održana 19. Međunarodna informatička olimpijada (IOI 2007) u Zagrebu.
 
Članovi izaslanstva upoznali su predsjednika Mesića s uspjehom naših natjecatelja na 19. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi kao i s priznanjima koje je Savez dobio za izvrsnu organizaciju natjecanja s više od 500 sudionika iz 85 zemalja.
 
Tijekom susreta izaslanstvo je izvijestilo Predsjednika i o svojim drugim aktivnostima među koje spadaju i projekti kojima bi se djecu poticalo na kreativno rješavanje problema pomoću računala te uvođenje natjecanja iz programiranja tijekom cijele godine.
Predsjednik Mesić podržao je inicijativu Hrvatskog saveza informatičara za uvođenjem informatike kao obaveznog predmeta u osnovnoj školi.
 
U izaslanstvu su bili članovi Hrvatskog saveza informatičara koji su zaslužni za uspješnu organizaciju Međunarodne informatičke olimpijade: Alen Spiegl, Jadranko Ahel, Ivo Šeparović, Krešimir Malnar, Bojan Antolović, Lovro Pužar, Luka Kalinovčić, Vlasta Šeparović, Vesna Mesar i Predrag Brođanac.
Susretu su također prisustvovali dobitnici medalja na 19. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi 2007: Goran Žužić, dobitnik zlatne medalje, Igor Čanadi, dobitnik srebrne medalje te Relja Medić, Domagoj Kusalić, Bruno Rahle i Filip Pavetić, dobitnici brončanih medalja.