IOI 2007
 
PREDSTAVNICI MEĐUNARODNOG INFORMATIČKOG ODBORA U ZAGREBU
 
PREDSJEDNIK MEĐUNARODNE INFORMATIČKE OLIMPIJADE PREDSJEDA
SJEDNICAMA MEĐUNARODNOG INFORMATIČKOG ODBORA
 
Zide Du Predsjednik Međunarodne informatičke olimpijade (International Olympiad in Informatics - IOI), profesor Zide Du iz NR Kine, posjetit će 19. ožujka 2007. V. gimnaziju u Zagrebu, najuspješniju srednju školu u informatičkim natjecanjima u 2006. godini.
Istog dana na Fakultetu elektrotehnike i računarstva primit će ga prof. dr. sc. Mario Cifrek, prodekan za nastavu, i prof. dr. sc. Adrijan Barić, prodekan za znanost, a u pratnji Gorana Horaka, dipl. ing., predsjednika Evaluacijskog odbora 19. međunarodne informatičke olimpijade - IOI 2007, koja će se od 15. do 22. kolovoza ove godine održati u Zagrebu.
 
Glavni razlog boravka profesora Zide Du u Zagrebu je predsjedanje sjednicama Međunarodnog informatičkog odbora - /IOI International Committee/, koje će se od 19. do 24. ožujka 2007. održati u hotelu Laguna, a pripremno-kontrolnog su karaktera za veliki događaj u kolovozu. Članovi IC-a posjetit će Zagrebački Velesajam, lokaciju održavanja informatičke olimpijade i studentsko naselje na Savi, Studentski dom "Stjepana Radić", gdje će sudionici olimpijade (njih oko 1000) biti smješteni.
 
U srijedu, 21. ožujka, članovi IC-a obići će dvorce u Hrvatskom Zagorju, te Varaždin i Čakovec.
U četvrtak, 22. ožujka, profesor Zide Du će biti primljen u Uredu Predsjednika Republike Hrvatske, a očekuje se da će ga primiti i gradonačelnik Grada Zagreba i Ministar znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, koji su suorganizatori i pokrovitelji ove svjetske olimpijade znanja.
Istog dana, Organizacijski odbor domaćina 19. međunarodne informatičke olimpijade će, sa svojim stručnim odborima, članovima IC-a održati prezentaciju o tijeku i postignutim rezultatima priprema organizacije IOI 2007.
 
U Zagrebu, 18. ožujka 2007. Za Organizacijski odbor
Izvršni direktor IOI 2007
Ivo Šeparović, dipl. ing.

PREDSTAVNICI MEĐUNARODNOG INFORMATIČKOG ODBORA I HRVATSKOG SAVEZA INFORMATIČARA
PRIMLJENI KOD PREDSJEDNIKA REPUBLIKE HRVATSKE STJEPANA MESIĆA
 
U hotelu Laguna u Zagrebu od 19. do 24. ožujka 2007. godine održane su sjednice Izvršnog odbora Međunarodne informatičke olimpijade (International Olympiad in Informatics - International Committee), koje su bile pripremno-kontrolnog karaktera povodom održavanja 19. međunarodne informatičke olimpijade ovog ljeta u Zagrebu. Članovima Međunarodnog informatičkog odbora - predstavnicima 11 zemalja svijeta, Organizacijski odbor IOI 2007 predstavio je tijek priprema ovog važnog međunarodnog natjecanja za učenike srednjih škola iz cijeloga svijeta. Međunarodni odbor na čelu s predsjednikom IOI profesorom Zide Du u potpunosti je zadovoljan do sada učinjenim.
 
Predstavnici Međunarodnog odbora i organizatora IOI u Zagrebu primljeni su 22. ožujka 2007. kod Predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića.
 
 
Izaslanstvo IOI-a i HSIN-a, organizatora IOI, upoznalo je Predsjednika Mesića s programom ovogodišnje Međunarodne informatičke olimpijade, koja će se održati u Zagrebu od 15. do 22. kolovoza ove godine. Predsjednik Mesić je, uz Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Grad Zagreb te Hrvatsku zajednicu tehničke kulture, glavni pokrovitelj ovog međunarodnog događaja, na kojem će sudjelovati oko 400 mladih informatičara, te oko 300 profesora i gostiju iz 90 zemalja svijeta. Organizaciju će provesti tim koji će brojati oko 250 hrvatskih informatičara.
 
Zaključujući prijem, Predsjednik Mesić istaknuo je kako je održavanje Međunarodne informatičke olimpijade izuzetno priznanje hrvatskoj informatici i od iznimne važnosti Republici Hrvatskoj za predstojeće europske i svjetske integracije, te je sudionicima na prijemu zaželio mnogo uspjeha.
Na prijemu su sudjelovali i prof. dr. sc. Izet Aganović, predsjednikov savjetnik i Zdravko Galić, član Organizacijskog odbora IOI 2007 u ime Ureda predsjednika.
 
U ime organizacijskog odbora IOI izaslanstvo su predvodili Zide Du, predsjednik IOI, Jari Koivisto, izvršni direktor IOI, te Alen Spiegl, Bojan Antolović i Ivo Šeparović, predstavnici HSIN-a, te Jadranko Ahel iz tvrtke Končar INEM u ime Organizacijskog odbora domaćina IOI 2007 u Hrvatskoj.
 
Ivo Šeparović, tajnik Hrvatskog saveza informatičara i Izvršni direktor IOI 2007 istaknuo je:
"19. međunarodna informatička olimpijada bit će izuzetan događaj. Upravo stoga mi je posebno drago što su Ured Predsjednika, na čelu sa gospodinom Mesićem, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Grad Zagreb, svojim pokroviteljstvom dali izuzetno priznanje hrvatskoj informatici, te uvidjeli potencijal mladih hrvatskih informatičara kao budućih vrhunskih stručnjaka. Zahvaljujem u ime Organizacijskog odbora IOI te HSIN-a i vjerujem kako je ovo samo jedan u nizu velikih koraka za promociju informatičkog znanja u Republici Hrvatskoj."
 
Podrobnije informacije o 19. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi i o Hrvatskom savezu informatičara mogu se pronaći na ioi2007.hsin.hr odnosno www.hsin.hr
 
U Zagrebu, 23. ožujka 2007. Ivo Šeparović, dipl. ing.
tajnik HSIN-a