DRŽAVNO NATJECANJE IZ INFORMATIKE-RAČUNALSTVA
 
INFOKUP 2015
 
Primošten, od 16. do 19. ožujka 2015.
 
Sredina mjeseca ožujka već je tradicionalno rezervirana za jedno od najvažnijih natjecanja svakog mladog darovitog informatičara, učenika osnovne ili srednje škole Republike Hrvatske. Nakon natjecanja na školskoj razini, održanog 21. siječnja, i na županijskoj razini, održanog 20. veljače, najbolji mladi informatičari okupili su se u Primoštenu, gdje se od 16. do 19. ožujka održava Državno natjecanje iz informatike-računalstva - Infokup 2015.
 
Učenici se natječu u nekoliko kategorija - Primjena algoritama, Osnove informatike i Razvoj softvera, podijeljeni po uzrastu i razredima - od 5. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole.
 
Hrvatski savez informatičara kao suorganizator ovog natjecanja (u kategorijama Primjena algoritama za osnovne škole, Primjena algoritama za srednje škole, uz tehničku podršku i organizaciju računala, mreže i evaluacije), sudjeluje sa svojim najboljim stručnim suradnicima, redom bivšim natjecateljima u osnovnoj i srednjoj školi i na fakultetu, ali i priznatim profesorima i mentorima iz informatike i programiranja.
 
Učenici srednjih škola koji postignu najbolje rezultate bit će pozvani na Hrvatsku informatičku olimpijadu (Zagreb, 28. ožujka), dok će najbolji učenici osnovnih škola biti pozvani na Juniorsku hrvatsku informatičku olimpijadu (Krk, lipanj 2015.)
 
Na ovom državnom natjecanju, u svim kategorijama natjecanja, sudjeluje 170 učenika i 85 mentora iz cijele Hrvatske. Organizatori, uz Hrvatski savez informatičara, su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i Agencija za odgoj i obrazovanje.
 
Više informacija možete pronaći na službenoj web stranici - Infokup 2015. Svim natjecateljima želimo puno sreće na ovom i svim daljnjim natjecanjima.
 
U Primoštenu, 16. ožujka 2015. Za Hrvatski savez informatičara:
Krešimir Malnar, v.d. tajnik