IOI 2021 Logo
 
 
Singapur, od 19. do 25. lipnja 2021.
 
DVA ZLATA, SREBRO I BRONCA ZA IZVRSNE MLADE HRVATSKE INFORMATIČARE
 
Nakon sjajnih prošlogodišnjih rezultata na svim informatičkim olimpijadama na kojima su nastupili, naši mladi informatičari obradovali su nas novim izvanrednim rezultatima, te su sva četiri učenika na ovogodišnjoj 33. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi - International Olympiad in Informatics koja se ove godine održala online, od 19. do 25. lipnja u Singapuru, osvojili iznimno sjajna odličja.
U konkurenciji 351 natjecatelja iz 88 zemalja svijeta naši mladi hrvatski informatičari osvojili su DVIJE ZLATNE, JEDNU SREBRNU i JEDNU BRONČANU medalju, čime je Hrvatska, kao i prošle godine, zauzela fenomenalno 10. MJESTO u ukupnom poretku.
 
Republiku Hrvatsku na ovom je natjecanju zastupao tim sastavljen od četiri učenika srednjih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Zagreb, 25. travnja), te Izbornim pripremama (Zagreb, 8. i 9. svibnja).
 
Patrick Pavić, Vito Anić, Dorijan Lendvaj i Krešimir Nežmah
Patrick Pavić, Vito Anić, Dorijan Lendvaj i Krešimir Nežmah
 
Medalja Ime i prezime Razred/Škola
ZLATO DORIJAN LENDVAJ 3. razred, XV. gimnazija Zagreb
ZLATO PATRICK PAVIĆ 3. razred, XV. gimnazija Zagreb
SREBRO VITO ANIĆ 3. razred, XV. gimnazija Zagreb
BRONCA KREŠIMIR NEŽMAH 4. razred, XV. gimnazija Zagreb
 
Stručni voditelji reprezentacije bili su Ivan Paljak, Paula Vidas i Dominik Fistrić a u organizaciji nastupa su sudjelovali i Matej Ferenčević, Nikola Dmitrović i Alenka Dogan Capan. Odgovorni voditelj i organizator ovog nastupa bio je Krešimir Malnar.
 
Abbey Road Dvorana za natjecanje Road Abbey
 
IOI natjecanje se, prema propozicijama, sastoji od rješavanja 6 problemskih zadataka kroz 2 dana natjecanja, u programskom jeziku C++ pod operativnim sustavom Linux. Učenici se natječu pojedinačno, a svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika (do 20 godina starosti) i dva voditelja.
 
Vito Anić Dorijan Lendvaj Krešimir Nežmah Patrick Pavić
 
Nastup naših mladih informatičara na 33. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi i stručne pripreme koje prethode nastupu organizirao je Hrvatski savez informatičara, dok je XV. gimnazija pružila domaćinstvo nastupu naših natjecatelja.
Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
 
U Zagrebu, 28. lipnja 2021. Za Hrvatski savez informatičara
Krešimir Malnar, tajnik