JHIO 2013 Logo
 
2. JUNIORSKA HRVATSKA INFORMATIČKA OLIMPIJADA 2013
 
Krk, 25. lipnja 2013.
 
ŠTO JE JUNIORSKA HRVATSKA INFORMATIČKA OLIMPIJADA?
 
Juniorska hrvatska informatička olimpijada, u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara, godišnje je informatičko natjecanje za učenike osnovnih škola Republike Hrvatske, koje se odvija prema pravilima po uzoru na svjetske i regionalne informatičke olimpijade.
Na ovom natjecanju sudjelovat će 10-15 najuspješnijih učenika s nacionalnih natjecanja u školskoj godini 2012/2013 (Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici u organizaciji HSIN-a i Infokup u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta), koji će tijekom 4 sata natjecanja rješavati 4 problemska zadatka na algoritamskoj osnovi, čija će rješenja kodirati u programskim jezicima Pascal, C i C++, pod operativnim sustavom Linux. Dugogodišnji stručni suradnici HSIN-a, naši najbolji bivši natjecatelji, osiguravaju im teške i kvalitetne ali primjerene zadatke, najbolje okruženje za natjecanje i objektivno i pravedno ocjenjivanje.
Najboljim natjecateljima na 2. juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi Hrvatski savez informatičara dodijelit će diplome i zlatnu, srebrnu i brončanu medalju,
Juniorsku hrvatsku informatičku olimpijadu HSIN organizira od 2012. godine a pokroviteljstvo i potporu ovom natjecanju pružaju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i Hrvatska zajednica tehničke kulture.
 
Znanstveno povjerenstvo
Anton Grbin, univ. bacc. ing. el., FER, predsjednik
Nikola Dmitrović, prof. mentor
Ivan Katanić, FER
Matija Bucić, Cambridge - Trinity College
 
Povjerenstvo za provedbu i evaluaciju
Anton Grbin, univ. bacc. ing. el., FER, predsjednik
Aron Bohr, HSIN
 
Tehnička podrška
Aron Bohr, HSIN
 
Organizacija
Alen Spiegl, dipl. ing., predsjednik HSIN-a
Krešimir Malnar, v.d. tajnik HSIN-a