JHIO 2017 Logo
 
6. JUNIORSKA HRVATSKA INFORMATIČKA OLIMPIJADA
 
JHIO 2017
 
Krk, 7. srpnja 2017.
 
ŠTO JE JUNIORSKA HRVATSKA INFORMATIČKA OLIMPIJADA?
 
Juniorska hrvatska informatička olimpijada, u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara, godišnje je informatičko natjecanje za učenike osnovnih škola Republike Hrvatske, koje se odvija prema pravilima po uzoru na svjetske i regionalne informatičke olimpijade.
Na ovom natjecanju sudjelovat će 10-15 najuspješnijih učenika s nacionalnih natjecanja u školskoj godini 2016/2017 (Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici u organizaciji HSIN-a i Državno natjecanje u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatskog saveza informatičara), koji će tijekom 3-4 sata natjecanja rješavati 3-5 problemskih zadataka na algoritamskoj osnovi, čija će rješenja kodirati u programskim jezicima Python, Pascal, C i C++, pod operativnim sustavom Linux. Dugogodišnji stručni suradnici HSIN-a, sve redom naši najbolji bivši natjecatelji, osiguravaju im teške i kvalitetne ali primjerene zadatke, najbolje okruženje za natjecanje i objektivno i pravedno ocjenjivanje.
Najboljim natjecateljima na 6. juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi Hrvatski savez informatičara dodijelit će diplome i zlatnu, srebrnu i brončanu medalju.
Juniorsku hrvatsku informatičku olimpijadu HSIN organizira od 2012. godine. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
 
Znanstveno povjerenstvo
Nikola Dmitrović, prof. savjetnik, XV. gimnazija, predsjednik
Mislav Balunović, PMF
Mislav Bradač, FER
Matija Bucić, ETH Zurich
Dominik Gleich, FER
Adrian Satja Kurdija, FER
Marin Tomić, PMF
 
Povjerenstvo za provedbu i evaluaciju
Matej Ferenčević, FER
 
Organizacija
Alen Spiegl, dipl. ing., predsjednik HSIN-a
Alenka Dogan Capan, pomoćnica tajnika HSIN-a
Krešimir Malnar, tajnik HSIN-a