JHIO 2018 Logo
 
7. JUNIORSKA HRVATSKA INFORMATIČKA OLIMPIJADA
 
JHIO 2018
 
Visoko učilište Algebra, Ilica 242, Zagreb
 
subota, 24. ožujka 2018.
 
ŠTO JE JUNIORSKA HRVATSKA INFORMATIČKA OLIMPIJADA?
 
Juniorska hrvatska informatička olimpijada, u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara, najprestižnije je i najznačajnije godišnje informatičko natjecanje učenika osnovnih škola Republike Hrvatske, koje se odvija po uzoru i u skladu s pravilima svjetske i regionalnih informatičkih olimpijada.
Na ovom natjecanju sudjelovat će 10-15 najuspješnijih učenika osnovnih škola s nacionalnih natjecanja u školskoj godini 2017/2018 (Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici u organizaciji HSIN-a i Državno natjecanje u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatskog saveza informatičara), koji će tijekom 4 sata natjecanja rješavati 3-5 problemskih zadataka na algoritamskoj osnovi, čija će rješenja kodirati u programskim jezicima Python i C/C++, pod operativnim sustavom Linux. Dugogodišnji stručni suradnici HSIN-a, sve redom naši najbolji bivši natjecatelji, osiguravaju im teške i kvalitetne ali primjerene zadatke, najbolje okruženje za natjecanje i objektivno i pravedno ocjenjivanje.
Najboljim natjecateljima na 7. juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi Hrvatski savez informatičara dodijelit će diplome i zlatnu, srebrnu i brončanu medalju, a 6-10 najbolje plasiranih učenika steći će pravo sudjelovanja na Juniorskim izbornim pripremama, gdje će se kroz dva izborna ispita odrediti ukupno najbolji učenici i članovi hrvatske informatičke reprezentacije osnovnoškolaca koji će zastupati Republiku Hrvatsku na juniorskim međunarodnim informatičkim natjecanjima u 2018. godini.
Juniorsku hrvatsku informatičku olimpijadu HSIN organizira od 2012. godine. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
 
Znanstveno povjerenstvo
Nikola Dmitrović, prof. savjetnik, XV. gimnazija, predsjednik
Mislav Balunović, ETH Zurich
Mislav Bradač, FER
Dominik Gleich, FER
Marin Kišić, PMF
Vedran Kurdija, FER
Stjepan Požgaj, PMF
 
Povjerenstvo za provedbu i evaluaciju
Matej Ferenčević, FER
Nikola Pintarić, PMF
 
Organizacija
Alen Spiegl, predsjednik HSIN-a
Alenka Dogan Capan, pomoćnica tajnika HSIN-a
Krešimir Malnar, tajnik HSIN-a